Bh. talent koji je prošle godine odabrao drugu zemlju ostvario transfer karijere

Seli u Grčku

Bh. talent koji je prošle godine odabrao drugu zemlju ostvario transfer karijere

Edmir Škorić

Denis Alijagić je 19-godišnji napadač koji je potpisao za grčki Olympiakos do ljeta 2025. godine.

Alijagić je ponikao u praškoj Slaviji, igrao u Vlasimu, potom se vratio u Prag, bio u Slovan Liberecu, na kraju potpisao ovog ljeta ugovor sa Grcima.

Svojevremeno je igrao za U-16, U-17, U-18 i U-19 reprezentacije BiH, ali je prošle godine saopštio da nema namjeru nastupati za Zmajeve. Zahvalio se Nogometnom savezu BiH i na kraju odabrao da igra za Češku.

Po dolasku u Olympiakos, nije krio veliko zadovoljstvo i sreću.

"Za početak ću reći da je Olympiakos najveći klub u Grčkoj, gdje su prošli mnogi veliki igrači u prošlosti, kao što su Christian Karebe, Yaya Toure, Rivaldo, a sada Valbouena i Thomas Vatslik kojeg poznajem iz Češke. Također znam da Olympiakos ima 47 naslova i nadam se da ćemo ove godine osvojiti 48.", izjavio je mladi napadač.

"Moj cilj je zabijati golove i pokazati svijetu i treneru najbolje što mogu. Nadamo se da ćemo osvojiti naslov i plasirati se u Ligu prvaka, jer smatram da je ovo najveći san za sve nas u klubu i nadam se da ćemo ga ostvariti".

Potražite više informacija na temu Super League:

"Želim reći da sam već gledao utakmice momčadi na Youtubeu i mogu reći da su Olympiakosovi navijači najbolji navijači u Grčkoj, možda u Evropi i nadam se da će me podržavati i boriti se za mene, kao što ću se i ja boriti za njih na terenu. Radujem se utakmicama i jedva čekam da čujem njihov huk s tribina", priznao je.

Top Komentari

ja.hondo
Svaka čast mali, nek nisi Đeki dao pare da igraš za BiH
1 16
Husrefbeg22
Koliko to utakmica odugra za Cesku? jad i bijeda, neces ti nikada zaigrati za Cesku
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi