Denis Bahtijarević pokrenuo Gummersbach

Bivši reprezentativac BiH

Denis Bahtijarević pokrenuo Gummersbach

Četvorostruki evropski prvak VfL Gummersbach trudi se da pronađe svoj put do gornjeg dijela njemačke Bundeslige. Legendarni tim je prije nekoliko godina dobio novu kuću - Schwalbe dvoranu, ali to nije imalo veći uticaj na performanse čitavog kluba.

Borba za spašavanje žive glave u njemačkom elitnom takmičenju postala je opća misao trenerskog osoblja i menadžmenta tokom posljednjih sezona, u ovoj posebno.

Loši rezultati na početku ove sezone i samo četiri osvojena boda u 11 kola doveli su do promjene na klupi. Domaći trener Dirk Beuchler je otpušten, a na njegovo mjesto došao je trener omladinske ekipe Denis Bahtijarević. 

Ovaj 46-godišnji stručnjak odigrao je za reprezentaciju BiH 38 utakmica, a u Gummersbachu je od 2011. godine. 

Bio je asistent Seada Hasanefendića, našeg iskusnog, vrhunskog trenera koji je osvojio Kup Pobjednika kupova (2010. i 2011.) i imao je veliki utjecaj na tim koji je igrao u EHF Ligi šampiona (2008).

Hasanefendića je zamijeno također Bosanac, mladi trener Emir Kurtagić, koji sada vodi Huttenberg.

Upravo je u debiju na klupi Bahtijarevićev klub savladao Kurtagićev (28:25).

"Željeli smo ovu utakmicu pobijediti borbom i to smo učinili. Uprkos greškama koje smo pravili, pokazali smo odličnu kolektivnu igru, a nakon poluvremena ekipa je zaista eksplodirala. Borili smo se od prve do zadnje selkunde i to me raduje, zadovoljan sam našim stavom", kazao je Bahtijarević nakon prvog trijumfa.

Izabravši njega, Gummersbach potvrđuje opredijeljenost ka bh. rukometnim stručnjacima. 

Inače utakmica je zbog Kurtagića, koji je nekoć vodio domaći tim, izazvala više pažnje nego što se očekivalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi