"Pretplaćeni smo na šokantne rezultate i golove u zadnjim minutama"

Press nakon komšijskog derbija na Pecari

"Pretplaćeni smo na šokantne rezultate i golove u zadnjim minutama"

Eldar Ganibegović

Komšijskim derbijem na Pecari 25. kolo Premijer lige BiH zatvorili su Široki Brijeg i Posušje.

Utakmica je na kraju završena podjelom bodova 1:1.

Na press konferenciji nakon utakmice prisutnim medijima obratili su se treneri oba tima, Jure Ivanković i Toni Karačić, a prvo je govorio gostujući trener.

"Mislim da je bio dobar ambijent. Prvo poluvrijeme je rezultatski i igrom pripalo ekipi Širokog Brijega. Pravili smo veliki broj tehničkih grešaka. Da li je to, ne znam kako bih to okarakterisao, prevelik dojam ovdje igrati na Pecari. Sigurno da je i teren malo pridonio tome i da se mi nismo kvalitetno snašli", rekao je Karačić i dodao:

"Široki je dominirao, završeno poveo. Drugo poluvrijeme evidentna je bila želja naših igrača. Na kraju smo postigli pogodak i mislim da ne bi bilo... Nije nezasluženo što smo osvojili ovaj bod. Hvala našim navijačima što su došli u ovolikom broju da nas podrže i svom kolegi želim zaželiti mnogo sreće u nastavku".

Svoje viđenje je iznio nakon Karačića i Ivanković:

"Slično kao i gostujući trener. Prvo poluvrijeme smo bili solidni, ništa specijalno. Donekle smo kontrolisali utakmicu, pogotovo nakon vodstva. Mislim da je bilo dobro. U drugom poluvremenu je Posušje krenulo malo ofanzivnije, mi smo se malo nesvjesno povukli. Nismo više dobro vršili pritisak. Oni su imali neke situacije iz dugih lopti, prekida... Normalno, kad ima veliki broj akcija da će se nešto dogoditi, nešto može zalutati."

"Nezadovoljan sam što nismo iskontrolisali utakmicu do kraja. Ove sezone smo pretplaćeni na neke šokantne rezultate i golove u zadnjim minutama utakmice. To je razlog što je utakmica završila ovim rezultatom, ali nije nezasluženo. Posušje je pokazalo želju da dođe do neriješenog rezultata i na kraju je u tome uspjelo. Ja im čestitam na tome i želim im mnogo sreće da ostvare svoje ciljeve, a mi se okrećemo sljedećoj utakmici i gostovanju u Trebinju", istakao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovog meča i kola, Široki Brijeg je na 6. poziciji s 33 boda, dok je Posušje deveto s 24.

U narednom kolu Široki Brijeg će u Trebinje kod Leotara, dok će Posušje dočekati Slobodu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti