Ćorić u Posušju ima pet od pet: Taktički smo bili zreli, te apsolutno zasluženo slavili
Ćorić je dobio velike pohvale

TIm sa Mokrog Doca je hit u 2024. godini

Ćorić u Posušju ima pet od pet: Taktički smo bili zreli, te apsolutno zasluženo slavili

Samir Mlaćo

Petu pobjedu u nizu upisali su nogometaši Posušja u 2024. godini.

Sve pod palicom sjajnog trenera Denisa Ćorića koji iz kola u kolo dobija brojne pohvale. Danas je Ćorić nadmudrio i kolegu Deana Klafurića, a Velež je bio bez šansi da bilo šta napravi.

Posušje je slavilo 1:0 i sada je na šestom mjestu sa 29 osvojenih bodova. Kada je ekipu na zimskoj pauzi preuzeo Ćorić, ovaj tim je bio u borbi za opstanak.

Sada je već bliže timovima koji se bore za Evropu, a Ćorić je dao svoje viđenje utakmice.

"Čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Svoje dečke moram posebno pohvaliti, u sedam dana odigrali smo tri fenomenalne utakmice. Dobro smo otvorili meč, visoko smo pritiskali gore i zabili smo pogodak.

Imali smo još jednu - dvije situacije da zabijemo za 2:0. U drugom dijelu je bio evidentan pad u našoj igri, energetski smo se potrošili, ali natjerao nas je i Velež. Bili smo taktički zreli, disciplinovani i priveli utakmicu kraju. Apsolutno zaslužena pobjeda.

Oglasi

Moram pohvaliti i našu publiku, dali su nam vjetar u leđa svih 90 minuta i veliki udio imaju u ovoj pobjedi danas. Rekao sam kada sam dolazio da je cilj opstanak u ligi, zakoračili smo više ka tom opstanku sada, ali nema euforije.

Pripremamo se za narednog protivnika, a Veležu želim sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Ćorić.

Sada će Ćorić kod svog bivšeg kluba GOŠK-a.

"Idemo se dobro odmoriti, te spremiti, a mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Nemamo kartoniranih, imamo sedam dana do utakmice, pa vidjet ćemo. GOŠK je sigurno jedna dobra ekipa".

Posušje u narednom kolu gostuje GOŠK-u, a zatim u Modriči igra revanš Kupa četvrtfinala naše zemlje. Posušje je u prvom meču na svom stadionu savladalo Slogu Doboj 3:2.

Treba istaći da je trener Veleža Dean Klafurić imao samo riječi hvale za Posušje, ali i naravno razočarenje za igru svog tima.

"Čestitke kolegi i Posušju na pobjedi koja je zaslužena. Odigrali smo lošu utakmicu, pogotovo smo bili loši u prvom poluvremenu, rezultat je čak bio i povoljan za nas. U drugom poluvremenu smo nešto organizovaniji bili, ali daleko od našeg nivoa", rekao je Klafurić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znali smo kvalitetu Posušja, koja je jedna od najboljih ekipa naše lige što se tiče kvalitete igrača. Danas se vidjela kvaliteta njihovih pojedinaca, njihovo iskustvo kroz karijere i ono kako smo mi igrali išlo je sve na mlin Posušja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti