Klafurić: Posušje je jedna od najboljih ekipa u našoj ligi
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

Press konferencija nakon meča u Posušju

Klafurić: Posušje je jedna od najboljih ekipa u našoj ligi

Haris Zilić

Posušje je na Mokrom Docu savladalo Velež rezultatom 1:0 u utakmici 21. kola WWin lige, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji za domaći tim obzirom na razvoj situacije u današnjoj utakmici.

Gol odluke za Posušake postigao je Pavković u 43. minuti utakmice, a golman Hadžikić je najzaslužiniji zašto gosti iz mostara nisu primili još koji gol.

Po završetku meča održana je zvanična press konferencija na kojoj su treneri oba tima dali svoj komentar i analizu utakmice.

Trener gostiju Dean Kalfurić je s punim razlogom bio nezadovoljan izvedbom svojih fudbalera.

"Čestitke kolegi i Posušju na pobjedi koja je zaslužena. Odigrali smo lošu utakmicu, pogotovo smo bili loši u prvom poluvremenu, rezultat je čak bio i povoljan za nas. U drugom poluvremenu smo nešto organizovaniji bili, ali daleko od našeg nivoa", rekao je Klafurić i dodao:

Oglasi

"Znali smo kvalitetu Posušja, koja je jedna od najboljih ekipa naše lige što se tiče kvalitete igrača. Danas se vidjela kvaliteta njihovih pojedinaca, njihovo iskustvo kroz karijere i ono kako smo mi igrali išlo je sve na mlin Posušja."

Velež je tri utakmice bez gola, igra nije baš dobra, ali Klafurić smatra da nema mjesta za paniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne može jedan poraz uzdrmati ambicije. Posušje nas je nadigralo na sredini i to je dosta uticali na našu igru."

U narednom kolu Posušje gostuje kod GOŠK-a, dok Velež dočekuje FK Tuzla City i Rođeni neće imati pravo na kiks.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
i ti počeo šupljake bacati ...
5 0
Noname992
Ne podcjenjujem Posušje njihov trener radi odličan posao, ali da Halilovića staviš u početni sastav nisi mi jasan
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi