Ćorić: Svi su bili na nivou, od sudija do navijača; Klafurić: Zaslužena pobjeda Posušja
FOTO: A. Čaušević

Reakcije nakon meča na Mokrom Docu

Ćorić: Svi su bili na nivou, od sudija do navijača; Klafurić: Zaslužena pobjeda Posušja

Haris Zilić

U utakmici 21. kola WWin lige ekipa Posušja je domaćem terenu savladala Velež sa 1:0 pogotkom Pavkovića i tako su Posušaci upisali peti uzastopni trijumfa u svim takmičenjima.

Ovaj poraz je malo poremetio Veležu i borbu za evropska takmičenja, ali kako su igrali na Mokrom Docu možemo reći da više nisu ni zaslužili.

Nakon utakmice stigli su komentari iz oba tabora, izjave su dali trener domaćih Denis Ćorić i gostujući trener Dean Klafurić.

Prvi je riječ imao trener Posušja, Denis Ćorić.

"Čestitke ekipi, čestitke mojim momcima, pokazali su karakter. Moramo pohvaliti sve aktere od sudija do navijača, prava sportska atmosfera", rekao je Ćorić i dodao:

"Trebali smo možda postići još gol, ali sve u svemu zaslužena pobjeda, idemo dalje, ništa nije gotovo, bliži smo cilju, a to je opstanak u društvu najboljih."

Oglasi

Nakon toga komentar je dao i trener gostiju iz mostara, Dean Klafurić.

"Apsolutno zaslužena pobjeda Posušja, čestitam im na pobjedi. Nismo mi dobro igrali, nismo dobro izgledali. rezultat je mogao biti veći u korist Posušja", rekao je Klafurić i dodao:

"U drugom poluvremenu smo imali neke organizacija, ali daleko od bilo čega ozbiljnog i daleko od našeg nivoa."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Posušje je ovo bila peta vezana pobjeda, a sve pod palicom Denisa Ćorića koji je i danas dobio brojne pohvale, iako je njegova ekipa u srijedu imala težak meč Kupa, no to se nije osjetilo na terenu. Ćorić je nadmudrio Kalfurića, u svim segmentima igre domaći su bili boljii imaju razloga za sreću. Rođeni mogu biti zabrinuti, a podatak da je danas golman Hadžikić bio njihov najbolji pojedinac dovoljno govori o svemu.

U narednom kolu Posušje gostuje kod GOŠK-a, dok Velež dočekuje FK Tuzla City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti