Sjajno igra u Bundesligi: Denis Huseinbašić danas dobio poziv u reprezentaciju

Veoma je zapažen u njemačkom Kolnu

Sjajno igra u Bundesligi: Denis Huseinbašić danas dobio poziv u reprezentaciju

S. Mlaćo
Potencijalni reprezentativac naše zemlje Denis Huseinbašić našao se na spisku selektora mlade reprezentacije Njemačke za duel sa Italijom.

Huseinbašić sjajno igra u Kolnu, nametnuo se vrlo brzo, a nedavno je primio priznanje za najboljeg igrača ovog kluba u proteklom mjesecu.

I dok u NS BiH čekaju, u Njemačkoj su brzo reagovali. Selektor U-21 reprezentacije te zemlje Antonio di Salvo pozvao je četvoricu nogometaša iz Kolna, među kojima je i Huseinbašić.

Na spisku su još njegovi saigrači Jan Thielman, Erik Martel te Noah Katterbach, koji je trenutno na posudbi u Baselu.

[twitter]https://twitter.com/FuenfMackStefan/status/1591049946244841473[/twitter]

Giessblog. kolen navodi da je ovaj poziv posebno priznanje za Huseinbašića koji je stigao iz regionalne lige, tačnije iz Kickers Ofenbacha. Upisao je tri pogotka i dodao dvije asistencije u 13 utakmica.

Oglasi

Njemačka sa Italijom igra 19. novembra u Anconi.

Da li će ovaj poziv značiti da smo izgubili jako kvalitetnog igrača jer Nijemci će sigurno sve učiniti da zaigra i za njihovu A selekciju ili će Huseinbašić ipak obući dres BiH kako to tvrdi direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović, ostaje nam da vidimo.

Denis otac Remzija je iz Fojnice, a svojevremeno je igrao za istoimeni lokalni klub. U Njemačku je otišao prije agresije na našu zemlju.

Njemački bundesligaš je platio svega 50.000 eura ranijem Huseinbašićevom klubu, a sada se njegov igrački karton procjenjuje na pola miliona eura. U Koelnu su sada mirni jer imaju čvrst ugovor do 2025. godine, ali su ubijeđeni da će bogati klubovi prije ili kasnije zakucati na vrata.

Svakako će im u tome pomoći i eventualni nastupi za reprezentaciju.

Top Komentari

Eno30
Tako to inace biva kod nas naši cekaju do zadnjeg da vide hocel ga druga reprezentacija zvati pa kad ga zovnu i ode za drugu repku igrat ondace biti izdajnik svabo svicarac nije htjeo za nas igrat. A sve kad saberea i oduzmes vecinu masih igraca smo izgubili zbog saveza
3 0
kenny
Ne sikiraj te se. Ovo se cesto desava da igraju za drugu u21 da bi mogli na svijetsko/evropsko. To cisto rade za svoju karijeru, kad bude vrijeme za A repku igrat ce za BiH
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti