Mudri Nijemci su danas napravili potez kojim su zauvijek kupili Huseinbašića

Gubi li BiH velikog talenta?

Mudri Nijemci su danas napravili potez kojim su zauvijek kupili Huseinbašića

A. Čaušević

Hoće li Denis Huseinbašić u budućnosti zaigrati za reprezentaciju BiH? Ako je slutiti po posljednjim dešavanjima šanse za takvo nešto su izrazito male. 

Huseinbašić je izostanak sa martosvkog okupljanja reprezentacije BiH ranije pravdao klupskim obavezama, međutim poziv U21 selekcije Njemačke je uredno prihvatio.

Talentovani veznjak još uvijek treba odlučiti za koju seniorsku selekciju igrati, dok je jasno da u Njemačkoj vrlo ozbiljno računaju na njegove usluge.

Fudbaler Koelna ove sedmice se nalazi na okupljanju U21 selekcije ELF-a, a mudri Nijemci su danas napravili potez kojim bi zauvijek mogli kupiti Huseinbašića.

Naime, DFB je organizovao druženje i upoznavanje čanova A i U21 reprezentacije Njemačke pa je tako Huseinbašić dobio priliku da popriča sa nekim od najvećih njemačkih zvijezda.

Uz sve to 21-godišnjaku je dobrodošlicu na druženje poželio Rudi Voller, direktor reprezentacije Elfa što dovoljno govori koliko Nijemci ozbiljno računaju na svoje mlade snage.

Oglasi

Obično ovakvi i slični potezi znaju biti presudni da se neki igrač privoli pa bi se druženje koje je organizovao DFB moglo ispostaviti kao ključno da Huseinbašić izabere Njemačku.

Inače, u martovskom okupljanju U21 selekcija Njemačke će odigrati samo jedan meč, u pitanju je pripremni duel protiv Rumunije u utorak, 28. marta. Za očekivati je da selektor Antonio Di Salvo Huseinbašiću pruži određenu minutažu.

Fudbaler kojeg je Koeln doveo za "mršavih" 50.000 eura je ove sezone za Jarčeve skupio 21 nastup u svim takmičenjima uz četiri gola i poprilično je standardan.

Podsjećanja radi, direktor A reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović je u januaru kazao kako je Huseinbašić predao dokumentaciju za dobivanje bh. pasoša.

Sasvim je jasno da ćemo morati pričekati još neko vrijeme na konačnu odluku za koga će Huseinbašić igrati. Jedno je sigurno - Nijemci ne sjede skrštenih ruku.

Top Komentari

nakopitam
Bjezi sto dalje od ove nase harabatije. Ovdje ces sjediti na klupi ili tribini zbog nekakvih levata koje guraju “menadzeri” i kamatari
3 0
DamirT
Lik stvarno misli da moze igrat za Njemacku A selekciju hahahahahaahahahahah
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi