Italijan nam sudi u Slovačkoj

Biće to važan ispit za Zmajeve

Italijan nam sudi u Slovačkoj

S. Mlaćo
Reprezentacija naše zemlje večeras igra prvi meč kvalifikacija za EURO 2024, a rival će biti selekcija Islanda.

Nadamo se najboljem mogućem startu, a već u nedjelju naša reprezentacija igra protiv Slovačke.

Meč se igra u Bratistvali, za koju se nadamo da će nam opet biti sretna.

Pravdu na navedenom meču će dijeliti Marco Di Bello iz Italije, a njegovi pomoćnici su Giorgio Peretti i Marco Bresmes, također iz Italije.

Četvrti sudija je Giovanni Ayrloldi iz Italije.

Delegat će biti Paul Tompkins (Engleska)

Oglasi

Slovaci vjeruju da mogu do drugog mjesta i svjesni su koliko je važan meč protiv naše selekcije.

Na startu igraju večeras protiv Luksemburga, a onda stiže naša selekcija.

Kada je u pitanju naša selekcija upozoravaju na jedan dio našeg tima, a to je odbrana.

Izdvajaju mlade Anela Ahmedhodžića i Amara Dedića te smatraju da je to u ovom trentuku možda najjače oružje naše selekcije ako izuzmemo Edina Džeku u vrhu napada.

Slovaci također u analizi narendih mečeva ističu da njihova zadnja linija bez Milana Škrniara ima drugu dimenziju i da će tu morati pronaći rješenje.

Po objavi spiska selektor Slovačke istakao je da želi da Škriniar bude s ekipom i istakao nadu da će igrati, no od toga i definitivno nema ništa.

"Napravili smo magnetnu rezonancu koja je otkrila oštećenje intervertebralnog diska. Bio je podvrgnut terapiji, ali mu se stanje pogoršavalo. Sada osjeća bolove, čak i u mirovanju. Nije u takvom stanju da nam može pomoći u narednim kvalifikacijskim utakmicama", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Slovačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno je da će ovo biti veliki udarac za Slovake i da će predstavljati veliku glavobolju za selektora, no ova vijest i nije toliko neočekivana.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti