Denis Žerić je do danas trebao odigrati bar 50 utakmica za prvi tim Želje
Žerić je među rijetkim igračima čiji je talenat bio neupitan otkako su se prvi put sastali sa loptom

Igrač odluke u Širokom

Denis Žerić je do danas trebao odigrati bar 50 utakmica za prvi tim Želje

Zajko Zeba, Edin Džeko, Semir Štilić, Armin Hodžić i Denis Žerić. Tim redoslijedom nadolazili su igrači za koje se iz aviona vidjelo da odskaču od svojih vršnjaka u omladinskim katageroijama Željezničara.

Kada se tek pojavio, Zeba je djelovao poput Zinedinea Zidanea. Kako je valjao loptu, podvaljivao. Hitar nije bio, ali je razmišljao prebrzo za sviju. Džeko je unovčen kao krampa za 50.000 eura, Štilić, čak, za duplo više, premda je za razliku od Edina stekao status kudikamo omiljenijeg igrača. Proveo je neko vrijeme na Grbavici, "naunosio se nemira" i sa nepunu 21 otišao da zabija u rašlje i loptama filuje Roberta Lewandovskog.

Talenat Armina Hodžića primjetili su u Liverpoolu, pa je otišao iz Želje prije nego što je uspio postati senior. Ipak, vratio se i odigrao tek toliko da i ovi što ga ne upratiše kao kadeta spoznaju o kakvoj se "životinji" radi i koliko je lucidan.

Za svakog od njih vrijedilo je da dugo nije bilo talentovanijih. Tako i za Denisa Žerića.

"Dovoljno je što mu je Faćo otac (Fadil Žerić, nogometni virtuoz i šeret), mora biti talentovan", "samo da ne bude neozbiljan, mogla bi od njega postati igračina" redali su se hvalospjevi i kritike stručnjaka za profesionalnu orijentaciju.

Međutim kako je vrijeme prolazilo tako je Žerić sve više i više ostajao talentom, bez prilike da se razvije u ozbiljnog igrača. Ne mora se ni razviti, ali dajte mu priliku, pa da vidimo. Da bude asistent na fakultetu obično dobije priliku bolji student od ostalih...

Denis Žerić otputovao je bio čak i na probu u Espanyol, a nisu to stvari koje se rade u ozbiljnim klubovima. Problem je, međutim, bio taj što je u vrijeme kad ga je trebalo inkorporirati u prvi tim, davati mu sve više šanse, njegovo samopouzdanje srozano do dna jer je imao trenera koji mladom igraču vjeruje kao i ženi koja laže. Nimalo!

Prethodne sezone dakle Željo niti je uzeo titulu, niti je dobio ijednog igrača za budućnost, a čitavu je hampu izazvala rečenica kako će vrijeme pokazati da li je "kolekcionar kartoteka" ujedno i vrhunski trener. Dakle, niko "a" nije rekao Petroviću, niti ga podcijenio ili precijenio. Samo "vrijeme će pokazati". Nastranu što su dovođeni razni polovnjaci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denis Žerić trebao je ove sezone biti potpun igrač, kao što će sljedeće Haris Hajdarević biti ponajbolji u Premijer ligi. Denis Žerić još uvijek djeluje kao prepadnut, nederočen. Vidjelo se to na najbolje utakmicama UEFA Youth Leguea, pa ako je neko trebao odlučiti utakmicu sa Širokim i postići gol u sudijskoj nadoknadi za 2:1, onda neka je to upravo Žerić.

Taletntovanom igraču kojeg su isuviše šaltali potrebno je upravo nešto takvo. Potrebno je da mu vjeruju i nikad ne pokažu skepsu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Swra_1921
Smijesan clanak, losa razrada dobre ideje
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi