Hadžikadunić ušao, zabio, dobio crveni i večeras će jako tužan na spavanje!
Hadžikaudnić je zabio, ali HSV je poražen od Hannovera.

Dobro je počelo za njega, ali...

Hadžikadunić ušao, zabio, dobio crveni i večeras će jako tužan na spavanje!

E. Ganibegović

HSV je večeras rezultatom 3:4 poražen od Hannovera. Itekako je na toj utakmici primjetan bio bh. reprezentativac, Dennis Hadžikadunić.

U okviru 21. kola njemačke 2. Bundeslige, Hannover je u sjajnoj utakmici rezultatom 3:4 slavio protiv HSV-a.

Tresoldi je doveo goste u vodstvo u 11. minuti, da bi deset minuta kasnije Ramos postigao autogol za 0:2.

Benes je smanjio na 1:2 golom u 24. minuti. Na odmor se ipak odlazi pri rezultatu 1:3, jer je u 32. minuti pogodio Schaub.

Na samom otvaranju drugog dijela umjesto Ambrosiusa ulazi naš Hadžikadunić kod domaćih. Samo minut kasnije postiže pogodak za 2:3 i daje nadu domaćima.

Glatzel je izjednačio na 3:3 u 86. minuti, ali onda tek kreću problemi za HSV. Benes je isključen samo dvije minute kasnije zbog oštrog prekršaja.

Oglasi

Koristi to Hannover. Igrala se osma minuta sudijske nadoknade kada Ernst pogađa za pobjedu.

Utakmicu nije završio ni naš defanzivac. Naime, Dennis Hadžikadunić je u 106. minuti dobio drugi žuti karton i morao je ranije napustiti travnjak Volksparkstadiona.

Osjetio je tako Dennis Hadžikadunić kako se život brzo okrene. Zabio je gol, dao je nadu svom timu, a onda se sve okrenulo i poraženi su, a on je dobio crveni karton koji će ga koštati nastupa i u idućem kolu. 

Sada je HSV drugi s 37 bodova, pet manje i utakmicu manje ima od St. Paulija našeg Nikole Vasilja. Kiel je treći s 36 bodova, Furth četvrti s 35 i oba tima do kraja ovog kola mogu preskočiti HSV jer imaju utakmicu manje. Peti je Hannover s 34 boda.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U 22. kolu će HSV bez Hadžikadunića u goste kod Hanse Rostock. Hannover će biti domaćin Furthu.

2. Bundesliga, 21. kolo:

HSV - Hannover 3:4

Top Komentari

E.Car
Pa ko je četvrti???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi