Ima još jednu šansu: Na okupljanje Zmajeva stiže igrač koji je već mjesecima bez minute na terenu

Selektor Hadžibegić mu vjeruje

Ima još jednu šansu: Na okupljanje Zmajeva stiže igrač koji je već mjesecima bez minute na terenu

A. Čaušević

Selektor Faruk Hadžibegić i njegovi pomoćnici su već u Trenining kampu u Zenici gdje čekaju dolazak prvih reprezentativaca za martovsko okupljanje i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Hadžibegić je okupljanje zakazao za ponedjeljka, a neki od igrača će se novom-starom selektoru odazvati još dana, prije svih golman Ibrahim Šehić.

Većina igrača će danas i sutra odigrati svoje posljednje klupske mečeve prije okupljanja i bit će to prilika da se minutama u nogama pripreme za važne susrete već na startu kvalifikacija.

U nedjelju će posljednju priliku da upiše minute prije okupljanja imati i Dennis Hadžikadunić koji je već mjesecima bez takmičarskog nastupa.

Hadžikadunić je posljednji susret odigrao još prije Svjetskog prvenstva, bilo je to u dresu Malmea protiv Degerforsa kada se i oprostio od švedskog kluba.

Tokom zimskog prijelaznog roka 24-godišnji štoper je prešao u Španiju, tačnije stigao je u Mallorcu. Nakon određenih administrativnih prepreka stekao je i pravo nastupa.

Oglasi

Do sada mu trener Javier Aguirre nije dao priliku da debituje, a šansu da upiše prve minute u La Ligi bh. štoper će imati u nedjelju kada Mallorca dočekuje Betis.

Otkako je dobio zeleno svjetlo za nastupe Hadžikadunić je pet mečeva presjedio na klupi, dok protiv Elchea i Villarreala uopšte nije bio u rosteru.

S obzirom da i Siniša Saničanin već neko vrijeme ne igra u Partizanu, jedini od potencijalnih startnih štopera koji igra standardno dobro je Anel Ahmedhodžić iz Sheffield Uniteda.

Podsjećanja radi, za martovske utakmice je otpao Sead Kolašinac zbog povrede, ali će se svejedno defanzivac Marseillea koji je bio u sjajnoj formi pojaviti na okupljanju.

Do sada nije bilo naknadnih poziva, a da li će ih biti znat će se početkokm sedmice nakon što ljekerska služba dobije "medicinski izvještaj" od samih fudbalera.

Oglasi

Hadžibegićev prvi spisak po preuzimanju svog drugog mandata na klupi reprezentacije BiH izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija.

U četvrtak, 23. marta Zmajevi će na Bilinom polju dočekati Island, a tri dana kasnije na programu je gostovanje Slovačkoj u Bratislavi. 

Top Komentari

Barbarez9
Duljevic ?????
1 0
Mowzilla
...i opet rak rana zvana odbrana ?? zivimo za dan kada ce nam odbrana biti armirani beton, a ne rigips koji puca...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi