Hadžibegić potvrdio: Sead Kolašinac stiže u Zenicu na okupljanje!

Iako ima problema s povredom

Hadžibegić potvrdio: Sead Kolašinac stiže u Zenicu na okupljanje!

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će se okupiti u Zenici pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a potvrđeno je da će na okupljanje stići i Sead Kolašinac bez obzira što ima problema s povredom.

Kolašinac ove sezone briljira u dresu Marseillea gdje igra u životnoj formi, ali selektor Faruk Hadžibegić za vikend je dobio veoma loše vijesti kada je bh. fudbaler morao napustiti meč Ligue 1 zbog povrede.

Povreda Kolašinca je sigurno itekako poremetila planove Hadžibegića za mečeve kvalifikacija jer je jasno da se lijevi bek nalazi u najboljoj formi trenutno od svih ostalih reprezentativaca.

Špekulisalo se da bi Hadžibegić mogao pozvati nekog drugog igrača umjesto Kolašinca, ali je odlučio da sačeka da bh. reprezentativac napravi detaljne preglede i razgovara s doktorskim timom Marseillea kako bi donijeli konačnu odluku.

Jutros se Hadžibegić odlučio oglasiti putem zvanične Facebook stranice i potvrdio je da će Kolašinac doći na okupljanje naše reprezentacije što itekako raduje navijače.

Ljekarski tim bh. selekcije će pregledati Kolašinca nakon čega će biti donesena konačna odluka da li će on biti u konkurenciji za okršaje protiv Islanda i Slovačke.

Oglasi

"Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima", poručio je Hadžibegić i dodao.

"Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu".

U dogovoru sa nasim igracem, Sead Kolasinac ce doci na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci. Po...

Posted by Faruk Hadžibegić on Thursday, March 16, 2023
Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, bh. reprezentacija kvalifikacije za EP otvara već narednog četvrtka kada ćemo na Bilinom polju ugostiti selekciju Islanda, a ova utakmica počinje u 20:45 sati.

Samo tri dana kasnije Zmajeve očekuje novi izazov i gostovanje reprezentaciji Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi