Denver se oglasio povodom Jokićevog igranja za Srbiju

Iznijeli svoj stav

Denver se oglasio povodom Jokićevog igranja za Srbiju

D. Vejo

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić već nekoliko nedjelja unazad nalazi se na meti medija, tačnije, tema je njegovo igranje ili neigranje za nacionalni tim na predstojećem Eurobasketu.

Ovaj sjajni košarkaš iza sebe ima odličnu sezonu u dresu tima iz Colorada, a medije u Srbiji je najviše zanimalo hoće li on igrati za reprezentaciju ili ne.

No, povodom ovih špekulacija oglasilo se i rukovodstvo Nuggetsa. Konkretno za klupski sajt, o svemu je pričao predsjednik za sportske operacije kluba iz Colorada Tim Connelly. 

"Mi ne želimo Jokiću da stajemo na put. Koju god odluku da izabere, mi ćemo podržati", poručio je Connelly.

Ukoliko se Jokić odluči igrati za reprezentaciju Srbije, biće to veliki plus za selektora Đorđevića.

U protekloj NBA sezoni, Jokić je u prosjeku ubacivao gotovo 17 poena, te je imao blizu 10 skokova i pet asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi