Dinamo ih je doveo do suza, ali navijačima Osijeka sada je osmijeh na licu zbog pojačanja ljeta!

Stiglo cijenjeno ime ukrajinskog fudbala

Dinamo ih je doveo do suza, ali navijačima Osijeka sada je osmijeh na licu zbog pojačanja ljeta! · Zvanično

Eldar Ganibegović

NK Osijek danas je predstavio najveće pojačanje ovog ljeta. U redove ovog hrvatskog kluba stiglo je vrlo cijenjeno ime ukrajinskog fudbala.

NK Osijek je za vikend zavijen u crno kada je ugostio GNK Dinamo Zagreb. Vodio je 2:0, ali je na kraju poražen s 2:3.

Da stvar bude gora, gosti iz Zagreba su do pobjede stigli s dva vrlo diskutabilno dosuđena penala. 

Ako su navijači Osijeka bili tužni prije nekoliko dana, sada itekako imaju razloga za osmijeh, a to je zbog pojačanja koje je njihov klub danas predstavio.

Naime, novi fudbaler Osijeka je poznati ukrajinski veznjak, Denys Garmash, koji osim na poziciji ofanzivnog veznog može igrati i u vrhu napada i na centralnom veznom.

Oglasi

Ugovor s timom iz HNL Garmash je potpisao do kraja ove sezone, odnosno do ljeta 2024. godine i trebao bi predstavljati veliko pojačanje za Osijek.

Ovaj fudbaler dolazi iz Dynamo Kyiva, a nakon što je okončao posudbu u NK Osijek. Dijete je ovog kultnog ukrajinskog kluba i ovo mu je drugi angažman van Ukrajine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Radi se o fudbaleru koji ima upisan 31 nastup za reprezentaciju Ukrajine, a postigao je i dva pogotka u dresu nacionalnog tima.

Debi će imati za deset dana kada u okviru 8. kola HNL Osijek igra na Rujevici kod Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi