Depay odveo Holandiju do uvjerljive pobjede, Piatek zabija i u dresu Poljske

Kvalifikacije za EP

Depay odveo Holandiju do uvjerljive pobjede, Piatek zabija i u dresu Poljske

Počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a već večeras je viđeno nekoliko zanimljivih susreta.

Kada je u pitanju Grupa C, večeras su odigrane dvije utakmice 1. kola. Holandija je sa 4:0 savladala Bjelorusiju, dok je Sjeverna Irska sa 2:0 slavila protiv Estonije.

"Nova" Holandija je lagano riješila Beloruse. Poveli su Holanđani na svom terenu već u prvoj minuti susreta kada je Depay iskoristio grešku zadnje linije Bjelorusije i matirao golmana gostiju za 1:0.

U 21. minuti je bilo 2:0 za Holandiju. Ovaj put je Depay bio asistent, a strijelac Wijnaldum.

Wijnaldum je u drugom poluvremenu izborio penal iz kojeg je Depay u 55. minuti pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Van Dijk, a još jednu asistenciju je upisao Depay.

U drugoj utakmici Grupe C Sjeverna Irska je na Windsor Parku u Belfastu zasluženo slavila rezultatom 2:0 protiv Estonije.

Estonci su se uspjeli odbraniti u prvih 45 minuta (0:0), ali su domaći u nastavku stigli do pobjede.

Sjevernu Irsku je u vodstvo doveo McGinn u 56. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio Davis u 75. sa bijele tačke.

Grupa G

U okviru Grupe G večeras su odigrane tri utakmice 1. kola. Austrija je ugostila Poljsku, Izrael Sloveniju, a Makedonija Latviju.

U derbiju Grupe G Poljska je uspjela slaviti na Ernts Happelu rezultatom 0:1, a pobjedonosni gol je postigao senzacionalni Piatek.

Piatek je u igru ušao u 59. minuti umjeto Zielinskog, a pogodio je deset minuta kasnije pošto se najbolje snašao nakon kornera i velike gužve pred golom Austrije.

I reprezentacija Makedonije je uspješno startala kvalifikacije za Euro, pobjedom nad Latvijom rezultatom 3:1.

Makedonce je u Skoplju u vodstvo doveo Alioski u 11. minuti, da bi na 2:0 povisio Elmas u 23. Latvija je u 87. minuti stigla do gola. Strijelac za 2:1 je bio Isajevs.

Gosti su u sudijskoj nadoknadi ostali i sa igračem manje pošto je Ciganiks dobio crveni karton, da bi Elmas koji trenutak kasnije postavio konačnih 3:1.

Slovenija je gostovala u Haifi kod reprezentacije Izraela, a duel ove dvije selekcije je završen remijem, 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a nakon tri minute igre u nastavku Slovenija je stigla do vodstva preko Sporara.

Ipak, Zahavi je u 55. minuti poravnao na 1:1 i ispostavilo se postavio konačni rezultat utakmice.

Top Komentari

HariS1110
Ja novinara . Pise Beloruse pa onda Bjeloruse.. De se odluci vec jednom..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi