Perez ne odustaje: Lukav plan da pokvari posao Barceloni

Kraljevi žele Griezmanna

Perez ne odustaje: Lukav plan da pokvari posao Barceloni

E. Čaušević, foto: EPA

Francuski napadač Antoine Griezmann na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti Atletico Madrid, a interes za njega pokazalo je nekoliko evropskih velikana.

Ljetos se Griezmann najviše povezivao sa prelaskom u Manchester United, ali je taj transfer na kraju propao jer je Francuz nije želio da ostavi Atletico na cjedilu nakon suspenzije za dovođenje novih igrača. U Atleticu to znaju cijeniti jer su poručili Griezmannu da će na ljeto njegova otkupna klauzula sa 200 biti smanjena na 100 miliona eura.

Španski mediji objavili su jučer da je Griezmann već odlučio i da će svoju karijeru nastaviti u Barcelone. Također, objavljeno je da ovaj napadač i Barca već imaju dogovor nakon čega je katalonski klub morao zvanično da se oglasi i demantuje ove špekulacije španskih medija.

No, već danas nam stižu nove špekulacije za francuskog napadača, a sada se, navodno, u sve to uključio i Real Madrid. Naime, Florentino Perez želi hitno da nađe zamjenu za Karima Benzemu koji je dao samo dva gola u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjednik kraljevskog kluba želi narednog ljeta da aktivira otkupnu klauzulu Griezmanna, ali će biti u problemima ukoliko to i Barca uradi jer teško da će Griezmann u tom slučaju izabrati gradskog rivala Atletica. Ipak, Perez je smislio lukav plan jer je poručio da će udvostručiti svaku Barcinu ponudu za platu Griezmanna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti