Deportivo slavio, Medunjanin konačno igrao

Llagostera savladana sa 2:1

Deportivo slavio, Medunjanin konačno igrao

Osam utakmica 1/16 finala Kupa kralja odigrano je večeras, a vrijedan trijumf očekivano je ostvario Deportivo.

Tim za kojeg nastupa bh. reprezentativac Haris Medunjanin gostovao je kod Llagostera i na kraju slavio rezultatom 2:1. Prvi pogodak na utakmici postigli su domaći u 22. minuti preko Juanja, da bi potom klub iz La Corune golovima Cartabia u 60. i Riere u 73. minuti potpuno preokrenuo i zasluženo slavio. 

Haris Medunjanin je prvi put ove sezone našao svoje mjesto u početnoj postavi Deportiva i na visokom nivou je odigrao cijeli susret za svoj klub, kao i Eldin Hadžić u porazu Almerije od Celte Viga (1:3).  

Da se Almeria neće dobro provesti u okršaju sa Celtom moglo se vidjeti već na početku susreta. Goste je u 16. minuti doveo u vodstvo Aspas, a isti igrač je deset minuta kasnije povisio prednost svoje momčadi. 

Uspjela je Almeria do kraja poluvremena smanjiti prednost preko Poza, ali je onda Guidetti u 75. minuti postigao novi pogodak za Celtu Vigo i postavio ujedno konačnih 3:1. 

Razloga za slavlje imao je i Betis koji golovima Vadilla i Vargasa slavio nad Gijonom rezultatom 2:0, a istim rezultatom Rayo Vallecano je zahvaljujući Bangouri i Ebertu pobijedio gostujući Getafe. 

Coke, Krohn-Dehli i Immobile donijeli su pobjedu Sevilli protiv Logronesa (3:0), a sa niželigašem problema nije imala ni Valencija koja je savladala Barakaldo sa 3:1. Za slavlje najzaslužniji su bili Cancelo, Gaya i Parejo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije