Derbi, ali samo na papiru: City se lako obračunao sa Arsenalom

Građani slavili na Emiratesu

Derbi, ali samo na papiru: City se lako obračunao sa Arsenalom

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su danas u gostima Arsenal sa 2:0 u derbi susretu 1. kola Premiershipa.

Trebao je ovo biti pravi derbi 1. kola, ali na terenu i nije izgledalo baš tako, pa je City relativno lako odnio bodove sa Emiratesa.

Nakon početnog ispitivanja snaga Građani su prvi zaprijetili i odmah pogodili. Igrao se 14. minut kada je Raheem Sterling lažnjacima prevario pola odbrane Arsenala i dobrim udarcem sa ruba šesnaesterca zatresao mrežu Cecha za vodstvo svog tima.

Do kraja prvog dijela susret gosti su imali još dvije dobre situacije. Prvo je Mahrez pokušao iz slobodnjaka, ali njegov udarac je odbranio Cech, da bi nakon toga češki golman zaustavio i Laportea. U posljednjim minutama prvog dijela Mahrez je ponovo pokušao, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U drugom poluvremenu Arsenal je dobro počeo i imao terensku incijativu, ali većih šansi pred golom Edersona baš i nije bilo. S druge strane, Cityje prijetio preko Aguera, a nešto kasnije je postigao i drugi gol. Mendy je dodao do Bernardo Silve koji je sjajno šutirao i matirao nemoćnog Cecha za konačan rezultat susreta.

City ima tri boda nakon ovog kola, dok će Arsenal prve bodove tražiti u 2. kolu kada ide na vrlo teško gostovanje Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi