Odabrane postave: Arsenal djeluje moćno, ali City moćnije

Pred nama veliki derbi 1. kola Premiershipa

Odabrane postave: Arsenal djeluje moćno, ali City moćnije

Arsenal i Manchester City će za nekih 15-ak minuta početi veliki derbi prvog kola Premiershipa.

Bit će ovo susret dva tima od kojih se puno očekuje ove sezone. City brani titulu šampiona i favorti je da se ponovo popne na sami vrh bez obzira na to koliko su se pojačale ostale ekipe. S druge strane, Arsenal je poslije godina i godina promijenio trenera i na mjesto Arsena Wengera je sjeo Unai Emery.

S njim je u klub došlo i nekoliko pojačanja kao što su između ostalih Matteo Guendouzi i Sokratis koji će danas biti u prvoj postavi. Zanimljivo da je Emery mladom 19-godišnjem Guendouziju dao šansu ispred recimo Torreire koji je također ovog ljeta stigao u klub i to iz Sampdorije, a današnji meč će početi s klupe. Također, na klupi je ostao i golman Bernd Lenio koji je stigao iz Leverkusena, ali očiglerdno da Emery uprkos tome još uvijek ima veće povjerenje u Petra Cecha koji je danas na golu. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je povrijeđen i nije u konkurenciji za tim.

S druge strane, kao što se to i očekivalo, mjesto u prvoj postavi Cityja je dobio Ryiad Mahrez, a iznenađujuće su na klupi ostali igrači poput Kevina De Bruynea, Gabriela Jesusa, Leroyja Sanea ili Vincenta Kompanyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal: Cech, Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Bellerin, Xhaka, Guendouzi, Mkhitaryan, Ozil, Ramsey, Aubameyang;

Manchester City: Ederson, Walker, Mendy, Laporte, Stones, Fernandinho, Bernardo Silva, Gundogan, Mahrez, Sterling i Aguero.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mico
Ako cemo iskrenu od obje ekipe kada sastavis ima 3 dobra igraca ,sta je ti mocno ?
3 3
DamirT
Jesu mocni.Arsenal doveo ovog Guendouzija ne znam ni odakle,a City Mahreza i oni mocni?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi