Derbi Feyenoorda i Vitessea okončan bez pobjednika

Eredivisie, 21. kola

Derbi Feyenoorda i Vitessea okončan bez pobjednika

Derbi na otvaranju 21. kola holandske Eredivisie između četvrtoplasiranog Feyenoorda i drugoplasiranog Vitessea završen je bez pobjednika, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1.

Prvi u vodstvo stigli su domaći fudbaleri.  U finišu prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti Pellè je iskoristio asistenciju Boetiusa i pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Sa jednim golom prednosti fudbaleri Feyenoorda su otišli na poluvrijeme.

Ipak, u nastavaku su gosti, koji igraju sjajno i ove sezone, mnogo ofanzivnije ušli u utakmicu, pa su već u 57. minuti poravnali rezultat na 1:1. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Kashia na asistenciju Ibarre. 

Nakon ovoga remija ništa se bitno nije promijenilo na tabeli. Oba tima su zadržala pozicije koje su zauzimali prije ove utakmice. Feyenoord je ostao četvrti sa 37 bodova, koliko ima i trećeplasirani Twente, dok Vitesse zaostaje jedan bod za vodećim Ajaxom koji ima 43.

Eredivisie, 21. kolo:
Feyenoord – Vitesse 1:1 (Pelle 39 / 57 Kashia)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.