Derbi kola na Bilinom polju golom Međuseljca u sudijskoj nadoknadi pripao Čeliku
Zeničani su bili nešto bolji rival, a to ih je nagradilo u finisu meča, kada je pogodio rezervista Meduseljac

Sjajna atmosfera na Bilinom polju

Derbi kola na Bilinom polju golom Međuseljca u sudijskoj nadoknadi pripao Čeliku

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika su u derbiju 11. kola Prve lige FBiH u Bilinom polju u Zenici, pred oko 3.500 gledatelja, od kojih 30 iz Tuzle, dočekali lidera na tabeli Slobodu. U vrlo teškoj utakmici kod Čelika su slavili pobjedu od 1:0 golom Međuseljca u 93. minuti.

Čelik je dočekao ekipu Slobode sa novim trenerom na klupi, nakon odlaska Armina Duvnjaka, ovaj meč su sa klupe vodili Kamberović i Nurković, dok je Hukić igračima sa tribina, odnosno istočne tribine, davao zanimljive instrukcije. .
Zeničani su u ovaj susret ušli bez dvojice svojih najboljih igrača ove sezone, Sivac je propustio susret zbog tri žuta kartona, dok je Vardo bio povrijeđen, pa je stručni stožer za ovaj duel odlučio da u konkurenciji za plasman budu tri juniora. susreta, od kojih je desni bočni Amer Hodžić utakmicu započeo od prve minute.
Utakmicu je s tribina pratio i Dario Damjanović u društvu Darija Purića, koji će od ponedjeljka službeno preuzeti momčad s Bilinog polja, a debitirati će u Bihaću protiv Jedinstva.

Utakmica je otvorena pomalo opasnim startovima s obje strane, ali prvu priliku domaćini imaju u 16. minuti, Durmiš je odlično izveo kontru, nesebično dodao Mašiću koji u sudaru puca s 10-ak metara, odnosno brani Muminoviću. U 26. minuti Dilaver je u velikoj prilici, odnosno Durma sjajno brani.

Isti akteri bili su i u 37. minuti, ovoga puta Durmo je bio brži od Dilavera i intervenirao pred vlastitim golom. Osim sjajne koreografije domaćih navijača, do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika, a na odmor se otišlo s 0:0.

Početak drugog dijela pripada domaćoj ekipi, lopta je uglavnom bila u nogama nogometaša Čelika ili bez velikih prilika. Domaći i gostujući trener izmjenama su u nastavku drugog poluvremena pokušali ubrzati ritam, da bi u 68. minuti nakon greške Žune slobodan udarac za goste Delić pucao s 20-ak metara, odnosno loptu pogađa nekoga iz obrane Čelika i završava u korneru.
Iako je ekipa s Tušnja lider na tabeli, ali je Čelik danas na 11. mjestu, to se uopće nije primijetilo na terenu, što govori da ekipa s Bilinog polja svakako ima kvalitet, odnosno da je liga dosta izjednačena, gdje odlučuju nijanse. Naravno, danas treba istaknuti vrlo dobro suđenje sudačke trojke na čelu s Arminom Kukićem iz Bugojna, koji su se danas uklopili u prekrasnu atmosferu. 

U 87. minuti Dervišagić je ponovo pokušao sjajno obraniti Durmu, s druge strane nekoliko minuta kasnije Mašić je loše šutirao glavom. U 93. minuti Mašić oduzima loptu Međuseljcu koji pogađa za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Oglasi

Sloboda je i nakon 11. kola ostala lider na tabeli sa 27 bodova, dok je Čelik nakon nezavršenog 11. kola sada na osmoj poziciji sa 15 bodova.

U narednom kolu Čelik dočekuje ekipu Jedinstva, dok Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Tomislava.

Prva liga FBiH:

NK Čelik - FK Sloboda 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Čelik: Durmo, Bajramović, Smajić, Isaković, Hodžić, Begić, Mehić, Karalić, Šarić, Durmiš i Mašić. Trener: Izudin Kamberović.

FK Sloboda: Muminović, H.Beganović, Kapetanović, Hasanbegović, Mujkić, Husejnović, Delić, Kurtalić, Čivić, Hadžanović i Dilaver. Trener: Zlatan Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
dvije nule odigrale nula nula
0 5
leader_of_wolves
Gdje su ove Fukarice male zna li se sta ? Hahaha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi