Osim i Dudić uz čestitke i lijepe riječi završili press konferenciju

Podjela bodova u Mostaru

Osim i Dudić uz čestitke i lijepe riječi završili press konferenciju

S. Mlaćo

Velež i Željezničar su podijelili bodove u Mostaru. Bilo je 1:1, a Plavi su do boda došli golom Alispahića.

Svoje viđenje meča dali su treneri Feđa Dudić i Amar Osim.

“Očekivano napeta utakmica. Mi ne volimo gubiti od njih, a ni oni od nas. Postojala je ta napetost. Veležu smo dozvolili da nakon crvenog 'ukrade' 20-25 minuta bez da mi išta uradimo. Čak su nas mogli i ugroziti prije našeg gola. Izjednačili smo jer smo se kao malo primakli, nabacili. Nije frljoka, zasluženo je. Niko nije sa neba dao isključenje, čovjek je dva puta napravio faul. Nisam zadovoljan nimalo“, priča Amar Osim, te dodaje.

“Žao bi mi bilo da smo izgubili golom u sedmoj minuti. Zadovoljni smo bodom jer smo slabo igrali. Velež je imao više loptu, više napadao. Slabo smo vladali situacijom, ušli u njihov ritam, isjeckali su utakmicu i malo im je falilo da doguraju do kraja“.

Riječ je uzeo i domaći trener Feđa Dudić.

“Moram reći da mi je žao momaka jer smo stvarno dali i više nego što treba, pogotovo nakon isključenja. Nismo ispratili jednu povratnu loptu, individualni kvalitet i to je to. To je jedina šansa Želje na utakmici, ali to je tako. Mogli smo kod šanse Cvijanovića prelomiti utakmicu, bili smo bliže pobjedi, no remi je realan. Kad dobiješ crveni spašavaš gol, a crveni je realan. To se desi kada smo imali loptu, Cvijanović pogriješi, Ćivić hoće da popravi i desi se šta se desi. Utakmica korektna, ovo je borba za vrh. Čestitam Željezničaru na fer i korektnoj igri, te ovako treba da se igraju utakmice ova dva velika kluba“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vaši igrači sigurno žale za tri boda, sada slijedi Zrinjski.

“Jedanaest na deset smo bili bliže pobjedi. Poveli smo na vrijeme, malo se pred kraj poluvremena povukli, čekajući kontru. Onda smo krenuli po drugi gol, nismo nabijali, izlazili smo... Što se tiče derbija, puno bolje raspoloženje imamo nego Zrinjski. Zrinjski je danas izgubio, ima utakmicu u srijedu, a mi se možemo osvježiti do subote“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Nas lopov i vrapcicki seljacina opet su dogovorili rezultat.
6 25
hamsik
amar je veliki gospodin u odnosu na ovog federalca
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi