Alispahić spasio FK Željezničar u Mostaru: Po bod za velike rivale!

Velež - Željezničar 1:1

Alispahić spasio FK Željezničar u Mostaru: Po bod za velike rivale!

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u derbiju 12. kola Premijer lige BiH u Mostaru dočekao starog rivala Željezničar, a na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Velež ofanzivno otvara meč. Radovac prvi prijeti, a njegov topovski udarac odlazi pored gola Plavih.

A zatim u drugom napadu domaći su poveli. Cvijanović ubacuje sa desne strane, Fejsal Mulić je usamljen na nekoliko metara od gola Erića i glavom sjajno zabija za 1:0.

Željezničar je u 11. minuti imao dobru šansu. Umalo je Ćosić ubacio loptu u vlastitu mrežu nakon ubacivanja Stevanovića.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nije bilo pravih šansi, da bi u 32. minuti Radovac ponovo pokušao dalekometnim udarcem doći do gola, nije uspio zabiti.

Gosti su pet minuta kasnije imali sjajnu šansu. Mujezinović dobro šutira, Bobić uz dosta muke brani. Nakon kornera gostiju Zec se žalio na udarac. Sudija Bilbija uz konsultaciju sa pomoćnikom je odlučio da se igra nastavi.

Mujezinović je još jednom pokušao do kraja prvog poluvremena ugroziti gol Rođenih, ali Bobić je bio siguran i na odmor se otišlo vodstvom Rođenih od 1:0 i proteste gostujućih fudbalera.

Gosti su ofanzivnije krenuli u nastavak meča. Ipak, teško su kreirali prilike pred golom, a u 56. minuti su domaći ostali sa igračem manje. Isključen je Muharem Ćivić zbog drugog žutog kartona.

Pokušavao je Amar Osim određenim izmjenama napraviti nešto. Međutim, jalovo je sve to izgledalo u napadu za goste, a Velež je imao ozbilje prijetnje iz kontri. Brandao i Cvijanović su dobro zagrijali Erića, a posebno veliku šansu je imao ovaj drugi koji je promašio stopostotnu šansu.

Bez većih problema su Rođeni branili stečenu prednost. Sporo i tromo je je djelovala ofanzivna linija Željezničara, ali u 81. minuti inicijativa gostiju se isplatila. Bekrić je glavom spustio loptu, a Mehmed Alispahić šalje je u mrežu za 1:1.

Krenuo je potom gostujući tim po drugi gol. Do njega ipak nisu uspjeli doći i na kraju je meč okončan neriješenim rezultatom 1:1.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Velež - Željezničar 1:1

Velež: Bobić, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Ćivić, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Erić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, A.Zec, Štilić, Alispahić, Milićević, Lendrić, Ikić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Malo sreca, malo sudija i eto Selji boda. Bod po bod, boli vas kuwac.
22 6
Sako12
HAJMO SAD DA VIDIMO FEDERALCE, DA VIDIMO KOJE PROTOV NJIJ OPET AHAHAHAH
5 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi