Derbi na Grbavici, Sarajevo dočekuje Slobodu

Najava 7. kola BH Telecom Premijer lige

Derbi na Grbavici, Sarajevo dočekuje Slobodu

S. Mlaćo

Već danas igra se prva utakmica 7. kola Lige za prvaka u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Večeras će od 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" snage odmjeriti FK Sarajevo i FK Sloboda.

Bordo tim je blagi favorit u ovom meču, a njihovi navijači se nadaju da će izabranici Mehmeda Janjoša konačno proigrati na svom terenu i upisati pobjedu, tako ostati u borbi za prvo mjesto.

"Što se tiče situacije u ekipi atmosfera je dobra poslije pobjede u Bijeljini, gdje smo tom utakmicom obezbjedili Evropu i sretni smo zbog toga. Ali sada imamo imperativ osvajanja trofeja. Moramo učiniti sve da budemo što bolje organizovani i da dođemo do trofeja. Sloboda je vrlo težak protivnik, prošli put smo sa njima igrali 1:1, iako mi se čini da su samo jednom ili dva puta prešli centar. Ali, ako Sarajevo želi da napreduje naš osnovni cilj su bodovi", kazao je uoči ove utakmice šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjiš.

U Slobodi se u našem glavnom gradu žele predstaviti u najboljem svjetlu. Oslabljeni su neigranjem Ordagića i Lazevskog, ali ne razmišljaju o predaji.

"Ordagić i Lazevski neće nastupiti u ovom susretu , mi imamo grupu igrača koja je spremna da istrči na Koševo i da napadnemo Sarajevo. Ne idemo na Koševo da se branimo, idemo da napadnemo, jer samo takvim pristupom možemo mnogo dobiti, a ništa izgubiti. Što se tiče  problema sa kartonima imamo i mi i oni, nadam se da će onaj koji bude na centru odlučivao o tome svoj posao odraditi korektno. Ova ekipa sazrijeva i ova ekipa je mnogo dobila ovim jakim utakmicama, a koliko mogu dobiti ovom utakmicom na Koševu oni nisu još ni svjesni. Maksimalno skoncentrisano i angažovano svih 90 minuta je formula za dobar rezultat na Koševu", kazao je trener tima sa Tušnja Vlado Jagodić.

Derbi ovog kola se igra u subotu na stadionu Grbavica, a snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar. 

"Nalazimo se pred jako bitnom utakmicom, a ako budemo osvojili tri boda to je korak ka tituli. Pozivam sve naše navijače da sutra nam daju podršku i da zajedno dođemo do trijumfa koji nam daje smjernicu ka tituli. Dva igrača neće biti tu, Kerla i Musa, a ostatak ćemo pogledati na današnjem i sutrašnjem treningu. Nadam se da ulazimo u utakmicu gdje igrači moraju dati svoj maksimum, jer ovo je utakmica za koju se živi", istakao je trener Plavih sa Grbavice Slavko Petrović koji na ovom meču neće moći računati na Musu i Kerlu.

U Zrinjskom su također svjesni značaja ove utakmice, pa vjeruju u dobru igru i pozitivan rezultat.

"Derbi kola svakako, ali ne vjerujem da će utakmica odlučiti prvenstvo. Nakon te utakmice ostaju tri kola u kojima je Željezničar dva puta gost, tako da ih očekuje sigurno težak raspored, kao i nas. Mi ćemo u utakmicu na Grbavici ući otvoreno, nećemo mnogo kalkulirati. Svjesni smo da pobjedom možemo mnogo da dobijemo, a i sam remi bi s obzirom na raspored mogao mnogo da znači", kazao je Blaž Slišković, trener Plemića.

U nedjelju će snage odmjeriti Radnik i Krupa, a oba tima najavljuju otvorenu igru, pa se očekuje kvalitetan nogomet i dosta pogodaka.

U subotu se od od 17 sati igraju tri susreta Lige za opstanak. 

Metalleghe će u Banja Luci ugostiti Olimpik, koji je pobjedom nad Širokim Brijegom, došao u situaciju da se ipak bori za opstanak, iako su Vukove već davno svi otpisali.

U Vitezu će snage odmjeriti Vitez i Čelik, a veliki broj navijača iz Zenice najavljuje podršku svom timu, što može biti i odlučujuće u ovakvim mečevima.

Vitez ima velikih problema sa povredama igrača, a trener Slaven Musa je kazao da njegov tim neće srljati na putu ka pobjedi.

U Čeliku nemaju problema sa igračkim kadrom i nadaju se pozitivnom rezultatu.

U susretu bez ikakvog značaja snage će u Doboju kod Kaknja odmjeriti Mladost i Široki Brijeg, a gosti su najavili da će u ovom susretu nastupiti u izmijenjom sastavu, s obzirom da su njihove misli okrenute prema finalu Kupa sa Sarajevom. 

Liga za prvaka, 7. kolo.

Petak, 19:00

FK Sarajevo - FK Sloboda

Subota:

FK Radnik - FK Krupa (17:00)

FK Željezničar - HŠK Zrinjski (20:00)

Liga za opstanak, 7.kolo:

Subota, 17:00

NK Metalleghe BSI - FK Olimpik

NK Vitez - NK Čelik

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost - NK Široki Brijeg

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi