Derbi na Koševu u centru pažnje, Široki dočekuje Slaviju

Posljednja dva meča 26. kola

Derbi na Koševu u centru pažnje, Široki dočekuje Slaviju

Posljednja dva meča 26. kola Premijer lige BiH igaju se danas u Sarajevu i Širokom Brijegu.

Sve oči sportske javnosti u BiH bit će okrenute prema Koševu gdje će od 17.00 sati Sarajevo i Željezničar voditi bitku a Evropu. Ovaj derbi dolazi u veoma nezgodnom trenutku za izabranike Edisa Mulalića koji su eliminisani iz Kupa BiH te se na veoma teškom gostovanju suočavaju sa činjenicom da bi se njihov niz trijumfa u Premijer ligi mogao prekinuti.

Ekipa Sarajeva, koja je još uvijek aktuelni prvak države, ima dva boda viška u odnosu na gadskog rivala i današnja pobjeda bi vjerovatno značila da su ih eliminisali iz borbe za Evropu. Bit će ovo također prilika za ekipu sa Koševa da se osvete velikom rivalu za poraz od 1:0 u prvom dijelu sezone na Grbavici.

S druge strane, rezultat sa Koševa će se sigurno osluškivati na Pecari gdje ekipa Širokog Brijega igra protiv Slavije. Širokobriježani trenutno imaju jednak broj bodova kao Željezniča (49) te bi oni sigurno, uz njihovu pobjedu, bili najzadovoljniji remijem na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa Slavije također ima svoju računicu i to posebno kada se okrenu iza sebe na tabeli. Naime, oni trenutno imaju samo dva boda više od opasne zone i eventualni današnji poraz bi ih mogao dovesti u velike probleme. Meč u Širokom Brijegu na raspoedu je od 20.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti