Derbi na Koševu, Željo gostuje na Tušnju

Premijer liga, 6. kolo

Derbi na Koševu, Željo gostuje na Tušnju

Edmir Škorić

U nedjelju su na programu još dva susreta šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što su jučer domaće pobjede ostvarili Čelik, Krupa i Radnik, danas će snage odmjeriti Tuzla City i Željezničar, te Sarajevo i Zrinjski.

Poslije sjajnog gradskog derbija i podjele bodova (2:2), sarajevski rivali imaju danas teške ispite. Željo ide na Tušanj i tamo se obično pati, ali ovaj put će umjesto Slobode za rivala imati Tuzla City.

Plavi su s 10 bodova na drugom mjestu i od dolaska Milomira Odovića konačno igraju kvalitetno, osvajaju bodove i s pravom se smatraju favoritima za titulu. S druge strane, Tuzla City je ambiciozno ušao u sezonu, ali tim iz Siminog Hana upisao je samo jednu pobjedu u prvih pet kola.

Jedini trijumf ostvaren je u Doboju kod Kaknja, a nakon toga porazi od Slobode na 'domaćem' terenu i u Gabeli od GOŠK-a. Eventuaklni poraz danas će tim Slobodana Starčevića ostaviti u donjem dijelu, a tek slijedi gostovanje Zrinjskom, pa Sarajevu, Čeliku...

Na osnovu svih parametara Željo je favorit na Tušnju, ali Tuzla City mora da učini sve da pokuša izbjeći poraz jer svaki bod ima posebno težinu kada ste u donjem dijelu tabele.

"Svjesni smo da nakon promjene trenera Željezničar igra kvalitetno, ali isto moram reći da oni dolaze na naš teren. Imamo sigurno motiv više od Željezničara i da kroz maksimalno zalaganje dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Starčević.

Posebnu pažnju bh. javnosti prvilači duel koji se od 20 sati igra na Koševu, a u kojem će snage odmjeriti Sarajevo i Zrinjski.

Bordo tim je umalo slavio na Grbavici, ali i bod bi mogao pomoći ekipi Husrefa Musemića da se psihološki digne nakon Atalante i prosutih bodova protiv GOŠK-a na Koševu.

Međutim, godinama unazad Zrinjski je pružao dobre partije i često osvajao bodove na Koševu, a protiv Ludogoreca (1:1) na Pecari su Plemići pokazali da, kako reče novi-stari trener Baka Slišković, "nisu zaboravili igrati nogomet".

Zrinjski je loše otvorio sezonu, upisao je dvije pobjede uz dva poraza uz utakmicu manje od ostalih ekipa, ali unatoč tome ne može se aktuelnog prvaka prerano otpisati iz trke za sami vrh. I Sarajevo se nije proslavilo sa osam bodova iz pet mečeva, ali i bordo tim je i dalje favorit za titulu.

“U relativno kratkom vremenu još jedna teška, važna i zahtjevna utakmica. Ako odigramo kako smo odigrali protiv Željezničara u srijedu mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Zrinjski je kvalitetna ekipa koja hoće i zna da igra i koja kažnjava svaku grešku protivnika. Disciplina je prvi i osnovni faktor koji morate zadovoljiti da biste nešto napravili. Na ovoj utakmici ne mogu računati na Šišića koji je propustio i derbi, a i Crepulja se žalio na bolove u koljenu tako da ni on nije u konkurenciji. Neće biti mnogo izmjena u sastavu, možda eventualno samo jedna", kazao je Musemić.

"Daj Bože da Sarajevo opet podbaci na Koševu", riječi su Sliškovića na presici uoči polaska u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel na Tušnju igra se od 19, a na Koševu od 20 sati, dok će se kolo kompletirati duelom Širokog i Slobode sutra u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sutra Siroki - Atalanta... popravite!!
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi