Derbi na Tušnju, lider na nezgodnom gostovanju

Premijer liga BiH, 29. kolo

Derbi na Tušnju, lider na nezgodnom gostovanju

Bh. premijerligaši nisu imali previše vremena za odmor, a danas ih očekuju novi izazovi - utakmice 29. kola. 

Derbi 29. kola igra se na Tušnju od 20:00 sati. Sloboda će dočekati Željezničar, a duel starih znanaca će biti izuzetno bitan za oba kluba.

Željezničar trenutno sa 40 bodova drži četvrtu poziciju koja bi zbog Kupa trebala donijeti plasman u Evropu, dok je Sloboda dva mjesta ispod sa tri boda manje.

Sloboda večerašnji dueli dočekuje poprilično oslabljena s obzirom da trener Zlatan Nalić neće moći računati na Ivana Barabana, Pericu Ivetića, Saida Husejinovića i Mehmeda Alispahića.

Ipak, Nalić je u najavi utakmice poručio da se njegova ekipa ne misli predavati sve dok je "barem jedan igrač na terenu na nogama".

Treneru Željezničara Amaru Osimu glavobolje je zadala povreda Antonija Pavića koji jučer nije trenirao sa ostatkom ekipe. Također, šef struke Plavih sa Grbavice neće moći računati na Ermina Zeca.

"Sloboda je kući opasnija, ali joj se stil igre ne mijenja gdje god da igra i protiv koga god da igra. Mislim da će utakmica biti slična kao Sloboda - Sarajevo... Mislim da će i kod njih i kod nas igrati slični igrači kao u prethodne dvije utakmice. Protiv Slobode znaš šta te čeka, pa je malo lakše spremati se. Agresivan protivnik, ali veoma korektan i nezgodan. Znaš da neće biti mnogo golova...", istakao je jučer Amar Osim.

Na Tušnju danas nema favorita, a važnost utakmice je svima jasna. Kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za duel Slobode i Željezničara - možete ih pogledati OVDJE!

Ništa manje pažnje od susreta u Tuzli neće privlačiti ni utakmice koje danas igraju ekipe koje se bore za titulu - Sarajevo i Zrinjski.

Zrinjski od 17:00 gostuje u Doboju kod Kaknja gdje će odmjeriti snage sa ekipom Mladosti koja je u prošlom kolu poražena na Koševu.

Mladost je u lošoj formi, pa se očekuje da će Plemići upisati gostujuću pobjedu i nastaviti pratiti lidera prvenstva, FK Sarajevo.

Sarajevo bi, barem na papiru, trebalo imati teži zadatak pošto gostuje u Bijeljini (17:00h) kod uvijek neugodnog Radnika.

Bijeljinci danas imaju i veliki motiv s obzirom da se bore za Evropu, ali će biti lišeni usluga najboljeg strijelca Irfana Hadžića.

Danas se od 17:00 sati igraju i dva duela 29. kola Premijer lige BiH jako bitna kada je u pitanju borba za opstanak.

NK Čelik je odlično ušao u drugi dio sezone, nagovještavala se na Bilinom polju borba za Evropu, ali su Zeničani u posustali.

Opstanak Čelika ne bi trebao doći u pitanje, a isto se nikako ne može reći za GOŠK koji danas gostuje upravo na Bilinom polju.

GOŠK je i dalje posljednji i u jako je teškoj situaciji, a pobjeda nad Čelikom bi predstavljala "hvatanje zadnjeg voza" za opstanak. Ipak, tim iz Gabele očekuje izuzetno težak zadatak protiv Čelika kojem je pobjeda potrebna kako bi izašao iz krize.

Drugi susret koji bi mogao reći puno toga o opstanku je onaj između Širokog Brijega i Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa je u gotovo istoj situaciji kao GOŠK, ali je u posljednja tri kola upisala dvije pobjede. Ipak, danas je pred Krupom krupan zalogaj jer mora ići na pobjedu na gostovanju kod trećeplasirane ekipe.

Treba dodati da se duel 29. kola PL između Tuzla Cityja i Zvijezde 09 igra u ponedjeljak od 17:00 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BN78
Cuj derbi na Tusnju,a nije derbi u Bijeljini,u Tuzli igraju 4 i 7,a u Bijeljini 1 5,u Bijeljini se sastaju ekipe koje su osvajale trofeje,dok u Tuzli igra jedan trofejni klub i jedan koji za skoro stotinu godina nije uspijo nista osvijiti.daj ba malo logike.
6 3
Analiticar
Ako je istina da su ljudi iz FK Sarajevo obecali igracima da ce otjerati nestrucnjaka koji ih vodi sa klupe, Sarajevo ce sve utakmice do kraja dobiti sa minimalno 2 gola razlike.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi