Derbi opravdao očekivanja: Rudar nadigrao NK Vitez!

Pohvale na račun sudijske trojke

Derbi opravdao očekivanja: Rudar nadigrao NK Vitez!

S. Mlaćo

U derbiju 8. Kola Druge lige Zapad Rudar iz Han Bile je savladao NK Vitez 2:0.

Bio je to veoma kvalitetan meč, a Vitežani su imali svoje prilike, no nisu pogađali, ali zato jesu domaći.

Mreže su mirovale u prvom dijelu, a zatim dva pogotka. Pogađali su Amar Alić i Zehrudin Hasičić.

Treba istaći i sjajno suđenje sudijske trojke koju je predvodio Ernad Korman iz Bugojna dok su njegovi pomoćnici bili Armin Kukić (Bugojno) i Edin Berberović (Travnik). Iako je meč donio dosta naboja, navedeni su na sjajan način odradili svoj posao, te dobili pohvale iz oba tabora, što je rijetkost u derbijima, posebno u nižim rangovima.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U ostalom susretima grupe 1 Iskra je pogotkom Elvedina Nebića savladala Radnik iz Donjeg Vakuf 1:0, dok je Vlašić sa 3:1 nadigrao Busovaču. Kiseljak je sa 3:2 bio bolji od Novog Travnika.

NK Vitez je prvi sa 18 bodova, FK Vitez ima 15, kao i FK Rudar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi