Derbi šestog kola igra se na Tušnju, Jedinstvo na Jošiku

Danas i sutra se igraju utakmice 6.kola 1.lige FBIH

Derbi šestog kola igra se na Tušnju, Jedinstvo na Jošiku

Derbi šestog kola i ujedno lokalni derbi na Tušnju će danas igrati Sloboda i drugopasirani tim lige nakon uvodnih pet kola, Bratstvo iz Gračanice.

Denis Sadiković dugogodišnji je vojnik Slobode koji danas sa uspjehom radi u Gračanici. Nema sumnje da odlično poznaje protivnika, odnosno da je pred nama izuzetno zanimljiva utakmica.

Jednako će zanimljivo biti na Jošiku u Lukavcu. Tamo će sa novim šefom struke gostovati lider, bihaćko Jedinstvo.

Još jedan od derbija ovog kola igrat će se u Srebreniku. Rudar iz Kaknja će prve gostujuće bodove potražiti na gostovanju kod Gradine.

Drugi lokalni derbi u ovom kolu igrat će se na Bjelavama u Čapljini. Gost Čapljine je Branitelj koji je u srijedu u Kupu poražen na domaćem terenu od Radnika iz Bijeljine.

Iskra ima prednost domaćeg terena i ulogu favorita protiv Orašja, što se ne može ustvrditi za posrnuli Troglav odnosno novajliju Mladost iz Doboj Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost u ovom kolu dočekuje GOŠK koji je u minulom kolu bio najefikasniji tim lige, dok je Troglav domaćin Budućnosti iz Banovića. Tim Mirana Dalića pred domaćim će se navijačima pokušati iskupiti za blamažu iz prošlog kola.

Prvi trijumf potražit će Igman iz Konjica. Tim Adisa Obada domaćin je Podgrmeču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.