Derbi u Bihaću, Sloboda dočekuje Branitelj

Danas i sutra utakmice 12. kola 1.lige FBiH

Derbi u Bihaću, Sloboda dočekuje Branitelj

Osim uzbuđenja na premijerligaškim terenima, danas i sutra na programu su i utakmice 1. Lige FBiH. 

Na federalnim terenima na programu je 12. kolo, a meč koji najviše plijeni pažnju javnosti je onaj iz Bihaća u kojemu će lider Jedinstvo ugostiti Rudar iz Kaknja.

Hercegovački derbi na Bjelavama u Čapljini igrat će Čapljina i Igman koji je dobru formu izgubio u prošlom kolu porazom u Srebreniku od Gradine.

Bodove osvojene upravo protiv Igmana, u Srebreniku su planirali ovjeriti na gostovanju kod već otpisanog Troglava koji meč dočekuje sa svega pet bodova iz jedanaest kola.

Zanimljivo će obzirom na prethodna dešavanja biti i na Tušnju gdje će gostovati Branitelj. Tim iz Mostara ponovo traži iznenađenje u Tuzli, dok Sloboda pod svaku cijenu želi zadržati priključak za liderom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Derbi začelja u Doboj Kaknju igrat će Mladost i Iskra iz Bugojna, dok uloge favorita na domaćem terenu imaju Radnički protiv Orašja i Bratstvo u Gračanici protiv Podgmeča.

Zanimljiv će biti i meč iz Gabele gdje se sastaju bivši premijerligaši GOŠK i Budućnost iz Banovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.