Derbi u Goraždu, lider u Konjicu

Derbi u Goraždu, lider u Konjicu

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije bi trebalo biti u Goraždu gdje će istoimena domaća ekipa snage odmjeriti sa Jedinstvom.

Fudbaleri Goražda, koji za pobjedu ne znaju od 16. kola kada su u Srebreniku savladali Gradinu, još uvijek nisu odustali od borbe za Premijer ligu. Za ostanak u toj borbi morat će savladati Jedinstvo, koje u proljetnom dijelu sezone pruža dobre partije.

Vodeća Mladost gostuje kod posljednjeplasiranog Igmana i svaki rezultat osim pobjede lidera bio bi veliko iznenađenje.

U Jajcu će snage odmjeriti Metalleghe i Radnički, dok Podgrmeč dočekuje Budućnost, koja se nalazi u samom vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK iz Gabele za vodećom Mladosti zaostaje šest bodova i ukoliko želi ostati u borbi za Premijer ligu morat će slaviti na gostovanju kod Turbine, kojoj do kraja prvenstva predstoji grčevita borba za ostanak.

U Kaknju se sastaju Rudar i Čapljina, Bratstvo će bodove izgubljene od Gradine na domaćem terenu pokušati nadoknaditi na gostovanju kod Čapljine, dok će u Srebreniku snage odmjeriti domaća Gradina i Orašje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije