Selektor je došao na derbi, a bolje da je ostao u hotelskoj sobi

Petev nije imao šta da vidi

Selektor je došao na derbi, a bolje da je ostao u hotelskoj sobi · Komentar

E. Škorić

Ivaylo Petev ponadao se da bi možda na Grbavici mogao pronaći novog bh. reprezentativca, ali stadion je napustio razočaran.

Bugarski stručnjak se pojavio na Grbavici sa željom da na licu mjesta uvidi (ne)kvalitet igrača kojima raspolažu Amar Osim i Vinko Marinović kao treneri dvije najkvalitetnije, najveće i na kraju krajeva najbolje rangirane ekipe u BiH.

Možda je imao pik na nekolicinu igrača, možda su mu sugerisali da bi trebao da ih pogleda, pa i ako je već imao nekoga u svojoj bilježnici, vjerujemo da je ta imena permamentno prekrižio nakon što je sudija Irfan Peljto odsudio kraj vječitog derbija.

Možda bi sama pojava Peteva trebala da bude dodatna motivacija igračima na terenu, da ne govorimo o tome da je suludo tražiti dodatnu motivaciju kada igrate sarajevski derbi, ali svi akteri ovog duela su u potpunosti zakazali.

Aposlutno ništa nismo vidjeli iako je teren bio odličan, lijepo vrijeme, čak nije bilo ni onog uobičajenog pritiska od strane hiljada navijača s tribina jer isti zbog pandemije nisu mogli ni da prisustvuju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I ako smo se ponadali da nam je liga dovoljno kvalitetna da može da proizvede igrače za reprezentaciju, nažalost su nas danas demantovali akteri vječitog derbija. Ubijedili su nas da je suludo vjerovati da možemo od domaćeg proizvoda kreirati budućnost i da to što nema kvalitetnih igrača iz dijaspore uopšte nije problem. Ako ćemo konačan sud dati na osnovu današnjih blijedih 90 minuta na Grbavici, onda smo zaista u problemu.

Posljednjih nekoliko derbija je zadovoljavalo standarde, ali ovaj posljednji je za zaborav i od sutra ga se više niko neće sjećati. Petev će za naredne mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ipak morati da igrače traži na nekim drugim mjestima, podaleko od Grbavice, Koševa, Tušnja, Bijelog brijega, Pecare...

Top Komentari

Zoilomas
A ****ga vise nema gola kod nas to odma znaci da smo dno dna jel? Utakmica je bila dobra, zanimljiva i steta sto nije bilo gola ali sve u svemu to nemora da znaci nista!
5 16
Rajvosa2019
Covjek odspavao 90 minuta - dosao samo reda radi , veceras ocajno izdanje 2 najbolja kluba PL
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi