Derbiji na Koševu i Pod Bijelim brijegom, Željo u Zvorniku

24. kolo Premijer lige BiH

Derbiji na Koševu i Pod Bijelim brijegom, Željo u Zvorniku

Ovog vikenda na rasporedu je 24. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sedam utakmica će biti odigrano u subotu, dok se samo jedna utakmica igra u nedjelju.

Prema pozicijama na tabeli, najzanimljivije bi trebalo biti na Koševu, gdje se sastaju trećeplasirano Sarajevo i šestoplasirani Radnik. Duel ove dvije ekipe u jesenjem dijelu sezone pripao je bordo momcima, koji su u Bijeljini slavili sa visokih 3:0. Gledajući statistiku, Radnik je ekipa koja apsolutno 'leži' Sarajevu, obzirom da je posljednjih šest utakmica pripalo timu iz našeg glavnog grada. Zanimljivo, bordo tim je u tih šest utakmica dva puta slavio rezultatom 5:0 i sigurno je da će i u ovoj utakmici biti u ulozi favorita.

Radnik je odigrao blistavu jesenju sezonu, ali su se s proljećem pojavili i problemi. Ekipa Slavka Petrovića je krizu rezultata prekinula pobjedom nad Travnikom (2:0) u prošlom kolu, a na Koševo dolazi da se nadigrava sa aktuelnim prvakom BiH. Utakmica na stadionu Asim Ferhatović - Hase igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Drugi derbi ovog kola igra se u Mostaru, gdje se sastaju Zrinjski i Borac. Mostarci se nalaze u seriji od dvije uzastopne pobjede i jasno je da će protiv Banjalučana imati motiv da upišu i treću, ali se gosti neće unaprijed predati. Pred njima je grčevita borba za opstanak u preostalih sedam kola i eventualni osvojeni bod protiv Zrinjskog mogao bi biti zlata vrijedan na kraju sezone. Banjalučanima ne ide u prilog ni statistika, obzirom da su Pod Bijelim brijegom izgubili u posljednjih pet gostovanja.

Ekipa Slobode će na svom Tušnju ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja i sve osim pobjede Tuzlaka će predstavljati veliko iznenađenje. Ekipa Ibre Rahimića igra veoma loše u proljetnom dijelu sezone, a gostovanje u Tuzli dolazi u za njih vrlo nezgodnom trenutku. U Slobodi su svjesni uloge favorita, ali će Zeba i društvo istu morati opravdati i na terenu žele li doći do 16. pobjede u sezoni.

Željezničar će u Zvorniku također biti u ulozi apsolutnog favorita, bez obzira na to što Drina u proljetnom dijelu sezone igra dobro na svom terenu. Edis Mulalić u ovoj utakmici neće moći računati na nekoliko bitnih igrača, ali bi do izražaja trebao doći širok roster kojim raspolaže. Na Grbavici su svjesni da ih u Zvorniku čeka našpanovan domaćin i veoma loš teren i znaju da će morati uložiti napor kako bi stigli do osme uzastopne proljetne pobjede, koja se od njih očekuje.

U dvoboju ekipa koje do kraja sezone vjerovatno ne mogu 'ni gore, ni dolje', Čelik će ugostiti Slaviju i pokušati doći do prve proljetne pobjede. Sudeći prema posljednjim izdanjima tima iz Istočnog Sarajeva, protivnik je idealan za to. Na Otoci će snage odmjeriti Olimpic i Velež i svaki ishod osim pobjede domaćih bilo bi pravo čudo. Ekipi Milomira Odovića su tri boda na Otoci prijeko potrebna kako bi se vratili u ravnopravnu borbu za opstanak i nema sumnje da će od početka utakmice jurišati po pogodak.

Travnik i Vitez će odigrati još jedan lokalni derbi na Piroti, dok će Široki Brijeg na svojoj Pecari dočekati vjerovatno već prežaljenu ekipu Rudara iz Prijedora.

Raspored utakmica:

Subota: Drina - Željeničar (14:30), Široki Brijeg - Rudar (16:30), Čelik - Slavija (16:30), Travnik - Vitez (16:30), Olimpic - Velež (16:30), Sloboda - Mladost (16:30), Zrinjski - Borac (18:00).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja: Sarajevo - Radnik (16:00)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti