Uskrskni ponedjeljak tragičan za dvostrukog prvaka Engleske koji je davno igrao protiv Veleža

Derby ispao u treću ligu

Uskrskni ponedjeljak tragičan za dvostrukog prvaka Engleske koji je davno igrao protiv Veleža

Edmir Škorić

Nogometaši Derby Countyja ispali su iz engleskog Championshipa.

Tim koji vodi bivši napadač Evertona i Manchester Uniteda Wayne Rooney nije uspio da se spasi, pa će od naredne sezone igrati u trećem rangu engleskog nogometa.

Derby je u londonu izgubio s 1:0 od QPR-a, a jedini gol na meču postigao je Luke Amos u 88. minuti.

S obzirom na rezultat meča Reading - Swansea (4:4), Derby je pet kola prije kraja i matematički izgubio svaku šansu da može da se spasi.

Treba imati na umu da je ovoj ekipi na početku sezone oduzet 21 bod zbog financijskih problema, što je bilo nenadoknadivo za Rooneyjev tim.

Popualrne Ovnove pamte i ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da su 1974. godine u osmini finala Kupa UEFA igrali dvomeč sa mostarskim Veležom, a nakon trijumfa u Engleskoj od 3:1 u Mostaru je Velež slavio sa 4:1 i izbacio tada slavni Derby County.

Dreby County je osnovan 1884. godine, a u svojim vitrinama dvije titule prvaka Engleske i jedan FA Cup.

Top Komentari

MaDaj
Ko ebe Derby, bitno je da je millwall prišao konkurenciji za playoff ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi