Wayne Rooney šokirao priznanjem: "Zaključao bih se i pio dva dana bez prestanka"
Foto - EPA

Legendarni fudbaler imao dosta psihičkih problema

Wayne Rooney šokirao priznanjem: "Zaključao bih se i pio dva dana bez prestanka"

Midhat Šljivak

Wayne Rooney jedan je od najboljih engleskih fudbalera u proteklih 20-ak godina.

On je debi u dresu Evertona imao kao 16-godišnjak, a zatim je otišao u Manchester United gdje je igrao zaista čudesan fudbal.

Međutim, iza sretnog fudbalskog lica skrivao se veliki bijes i agresivnost kojeg je pokušao ubiti alkoholom.

"Konstantno sam bio ljut i agresivan. Nosio sam dosta boli u sebi i trebalo mi je dosta vremena da otkrijem kako se nositi s tim. Bilo je to veoma teško vrijeme", otkriva Rooney u razgovoru za The Telegraph.

Utjehu je pokušao naći u alkoholu. Danima je pio bez prestanka.

Oglasi

"Bilo je trenutaka kada bih slobodno vrijeme koristio da se opijam. Zaključao bih se i pio bih u pokušaju da izbrišem sve misli iz glave. Ljudi su znali da volim izaći i popiti malo više, ali bilo je mnogo gore od toga", priča Rooney i nastavlja:

"To kao sportista ne možeš raditi. Ja sam mislio da je to dobro, ali je dosta negativno utjecalo u finišu karijere u Unitedu".

Rooney se uspio 'izvaditi' razgovorom i terapijama.

"Naučio sam da prije brzopletih odluka sjednem i razgovaram s nekim. To me je smirilo. Razgovarao sam s Coleen (supruga), s našim roditeljima. To sam napravio kada sam uvidio da idem prema propasti".

Rooney je pored Evertona i Manchester Uniteda igrao još za DC United te Derby County, gdje je trenutno menadžer kluba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
LEGENDA!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti