Čemu ovaj pritisak? Predsjednik Deschampsu dao ultimatum pred SP, ne ispoštuje li slijedi otkaz
Deschamps bi, da spasi posao, morao doći najmanje do polufinala turnira u Kataru

Imaju visoka očekivanja

Čemu ovaj pritisak? Predsjednik Deschampsu dao ultimatum pred SP, ne ispoštuje li slijedi otkaz

Edmir Škorić

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noël Le Graët govorio je o Didieru Deschampsu i njegovom statusu neposredno prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Francuska reprezentacija je prije četiri godine bila najbolja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U velikom finalu igrači Didiera Deschampsa svladali su Hrvatsku rezultatom 4:2. I četiri godine kasnije Francuska ima velike ciljeve, želja je da se dođe do trofeja, a Deschampsu je postavljen nešto "lakši" cilj ili bolje reći ultimatum, jer u slučaju da ne ostvari zamišljeno, po svemu sudeći će mu biti okončan angažman na klupi ove moćne nogometne sile.

Deschamps je već objavio sastav od 26 igrača za prvenstvo u Kataru, ali nedostaje mu nekoliko bitnih igrača koji zbog povreda nisu mogli putovati na ovaj turnir.

Francuska ima ogromne ciljeve u Kataru, iako će konkurencija biti žestoka. U najgorem slučaju, Deschamps mora izboriti polufinale ako planira da zadrži trenutni posao.

"Prođemo li u polufinale, sve će onda ovisiti o Didieru. Želi li nastaviti avanturu s reprezentacijom, neće imati o čemu niti raspravljati. Ako ne dođe do polufinala, onda ćemo razgovarati. Tada će odluka biti isključivo moja, odnosno nas iz FFF-a", rekao je predsjednik saveza Noël Le Graët.

Igračku legendu Francuske Zinedinea Zidanea povezivalo se s preuzimanjem reprezentacije nakon prvenstva u Kataru, ali to su zasad samo medijska nagađanja. Zidane je s dosta uspjeha vodio Real Madrid, no trenutno je nezaposlen.

Oglasi

Deschmaps je u srijedu objavio spisak od 26 putnika na turnir u Katar gdje će Trikolori braniti titulu osvojenu prije četiri godine u Rusiji.

Golmani: Areola (West Ham), Lloris (Tottenham), Mandanda (Rennes)

Odbrana: L. Hernandez (Bayern , T. Hernandez (Milan), Kimpembe (Paris Saint-Germain), Konate (Liverpool), Kounde (Barcelona), Pavard (Bayern), Saliba (Arsenal), Upamecano (Bayern), Varane (Manchester United)

Vezni red: Camavinga (Real Madrid), Fofana (Monaco), Guendouzi (Marseille), Rabiot (Juventus), Tchouameni (Real Madrid), Veretout (Marseille)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Attaccanti: Benzema (Real Madrid), Coman (Bayern), Dembele (Barcelona), Giroud (Milan), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (Paris Saint-Germain), Nkunku (RB Leipzig)

Francuska će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi sa Australijom, Danskom i Tunisom, a turnir će otvoriti duelom protiv Australije 22. novembra. Zbog povreda nema N'Gola Kantea iz Chelseaja i Paula Pogbe iz Juventusa.

Top Komentari

Sartaalla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0
user1666374721
Bravo momci, srca junačka kad se slože sve se može.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi