Zvučno ime ostalo bez Mundijala, sreći njegove djece nije bilo kraja

Ogromna radost

Zvučno ime ostalo bez Mundijala, sreći njegove djece nije bilo kraja

Admin Čaušević

Neka zvučna imena propustit će Svjetsko prvenstvo u Kataru što zbog povreda što zbog odluke selektora. I dok bi mnogi tugovali zbog toga, nekim je to predstavljalo beskrajnu radosti. 

Na Mundijalu u Kataru neće biti Lucasa Dignea, iskusnog francuskog lijevog beka koji je minulog vikenda postigao fenomenalan gol iz slobodnjaka.

Digne je bio sjajan u pobjedi Aston Ville protiv Manchester Uniteda, ali njegov prelijep gol nije bio dovoljan za poziv na Mundijal.

Didier Deschamps je u srijedu navečer objavio dugo očekivani spisak na kojim se nije našlo ime i prezime 29-godišnjeg defanzivca.

[twitter][twitter]https://twitter.com/RMCsport/status/1590439171390251008[/twitter][/twitter]

I dok bi mnoge to bacilo u očaj, u Digneovoj porodici se desilo suprotno jer njegova djeca nisu mogla sakriti radost što im tata neće ići u Katar.

Oglasi

"Tata ostaje sa nama, tata ostaje sa nama", pjevali su vidno raspoložene djeca francuskog fudbalera Isaho i Inaya.

Zatim se uključila Digneova suprugra Tiziri Digne koja je svojoj djeci otkrila da će sada ići na dugi porodični odmor.

Digne je do sada skupio 46 nastupa za Francuze, a nastupio je na samo jednom Mundijalu i to onom 2014. godine u Brazilu. U Rusiju kada su Trikolori postali prvaci svijeta nije putovao.

Defanzivac Aston Ville nije jedini koji je izostao sa spiska pošto u Katar neće putovati između ostalih i lijevi bek Reala Ferland Mendy te Jonathan Clauss koji igra desnog beka.

Oglasi

Podsjećanja radi, spisak Francuske koja će igrati u grupi sa Australijom, Danskom i Tunisom izgleda ovako:

Golmani: Areola (West Ham), Lloris (Tottenham), Mandanda (Rennes).

Odbrana: L. Hernandez (Bayern , T. Hernandez (Milan), Kimpembe (Paris Saint-Germain), Konate (Liverpool), Kounde (Barcelona), Pavard (Bayern), Saliba (Arsenal), Upamecano (Bayern), Varane (Manchester United).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Camavinga (Real Madrid), Fofana (Monaco), Guendouzi (Marseille), Rabiot (Juventus), Tchouameni (Real Madrid), Veretout (Marseille).

Attaccanti: Benzema (Real Madrid), Coman (Bayern), Dembele (Barcelona), Giroud (Milan), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (Paris Saint-Germain), Nkunku (RB Leipzig).

Top Komentari

user1639705257
Tcouameni/ veznjak RM/ ne ide ni on... -;)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti