Deschamps na Ukrajinu ide sa 24 fudbalera

Selektor Francuske objavio spisak za Ukrajinu

Deschamps na Ukrajinu ide sa 24 fudbalera

Francuska će svoj put u Brazil na Svjetsko prvenstvo tražiti preko Ukrajine u okviru baraža za odlazak na Mundijal. 

Selektor Francuske Didier Deschamps pozvao je 24 igrača za okršaj sa Ukrajinom, a na spisku nije bilo mnogo iznenađenja. Na spisku se našao i Patrice Evra koji je izbjegao kaznu Saveza jer je komentarisao rad francuske krovne fudbalske organizacije u nekoliko TV emisija. 

Na spisku su u odnosu na Australiju i tri nova imena, a to su kapiten Lillea Rio Mavuba, golman Bastije Mickael Landreau, te Arsenalov desni bočni Bacary Sagna. Francuska će prvu utakmicu igrati u Kijevu 15. novembra, dok je revanš četiri dana kasnije na Stade de France stadionu u Parizu. 

Golmani: Mickael Landreau (Bastia), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Marseille).

Defanzivci: Eric Abidal (Monaco), Gael Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Newcastle United), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny, Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Yohan Cabaye (Newcastle United), Clement Grenier (Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Samir Nasri (Manchester City), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United).

Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Dimitri Payet (Marseille), Loic Remy (Newcastle United), Franck Ribery (Bayern Munich), Mathieu Valbuena (Marseille).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.