Deschamps nije pretjerano zadovoljan

Nakon današnjeg žrijeba

Deschamps nije pretjerano zadovoljan

E. Škorić

Francuski selektor Didier Deschamps nije pretjerano zadovoljan današnjim žrijebom Lige nacije.

Francuska će u grupi igrati sa Hrvatskom, Portugalom i Švedskom, a podsjetimo da je samo prvi ide na završni turnir.

"Vrlo komplikovan žrijeb, ali bilo je to očekivano. Zanimljive utakmice su poenta Lige nacija. Susrećemo se s osvajačem natjecanja, finalistom Svjetskog prvenstva i Švedskom koja nas je mučila u kvalifikacijama. Mogli smo dobiti i lakše protivnike", rekao je selektor Francuske Didier Deschamps.

"Motivacije ne smije nedostajati, ona uvijek mora biti tu, a to su prestižni protivnici. Liga nacija je zanimljivija od prijateljskih utakmica. To je sjajno natjecanje, prvo izdanje bilo je sjajno i drugo će biti također. Prijateljski susreti s komplicirani i nisu uvijek atraktivni igračima", dodao je Deschamps.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

On je, zanimljivo, dva puta na putu do trofeja pobjeđivao Hrvatsku - 1998. godine u polufinalu s 2:1 i prije dvije godine s 4:2 u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi