Deschamps strahuje od mogućeg duela s Argentinom

Već misli na osminu finala

Deschamps strahuje od mogućeg duela s Argentinom

Francuska će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u grupi C protiv Australije, Perua i Danske.

Selektor Didier Deschamps nakon žrijeba izjavio je da može biti zadovoljan, a dodao je i da jedan od ciljeva njegovog tima treba da bude izbjegavanje duela sa Argentinom u osmini finala.

"Moglo je biti i puno gore. Već imamo naviku igrati protiv Danske, a protiv Australije smo igrali prijateljsku utakmicu. Sada je najvažnije da pratimo protivnike u sljedećem ciklusu prijateljskih utakmica u martu. Znam koja grupa nam može zadati probleme, ona u kojoj je Argentina", kazao je Deschamps za TMC i potom nastavio:

"Ali, ne možete ih uvijek izbjeći. Idemo korak po korak. Nema smisla pričati o velikim reprezentacijama sada. Znamo svoje protivnike i njihove profile, tako da ćemo igrati prijateljske utakmice sa sličnim reprezentacijama."

Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji počinje 14. juna i traje do 15. jula kada je na rasporedu finale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi