Njemačka izvukla remi sa Francuskom, poraz Vahinog Japana
Foto: EPA

Prijateljske utakmice

Njemačka izvukla remi sa Francuskom, poraz Vahinog Japana

Reprezentacije Njemačke i Francuske su na stadionu Rhein Energie u Kelnu odigrale prijateljski susret koji je na kraju završen remijem rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu se gledala dosta izjednačena utakmica, ali Trikolori uspijevaju iskoristiti period nešto bolje igre i doći do vodstva.

Prvu ozbiljniju priliku za Francusku je propustio Kylian Mbappe u 32. minuti, kada je Trapp odlično odbranio njegov udarac.

Gosti međutim već u narednoj minuti stižu do vodstva. Martial prima loptu u kaznenom prostoru Njemačke, sjajno vara Sulea i upošljava Lacezettea koji rutinski pogađa za 0:1.

Nijemci su u drugom dijelu zaigrali nešto ozbiljnije, te su u 53. minuti zaprijetili preko Rudigera koji promašuje iz obećavajuće situacije.

Ipak, Njemačka vrlo brzo stiže do vodstva. Igrala se 56. minuta kada su domaći krenuli u opasnu kontru, Ozil je potom uposlio Wernera koji pogađa za izjednačenje.

Njemačka je mogla i do vodstva, ali Kroos u 70. minuti pogađa prečku iz slobodnog udarca, a samo minutu kasnije Francuzi ponovo vode. Mbappe sjajno upošljava Lacazettea, koji lagano pogađa za 1:2.

Domaći se međutim nisu predavali, a za svoj trud su nagrađeni u 93. minuti kada je odličnu akciju Njemačke krunisao Stindl.

U ostalim prijetaljskim utakmicama koje su počele u istom terminu Austrija je savladala Urugvaj rezultatom 2:1, Japan našeg Vahida Halilhodžića je poražen od Belgije rezultatom 1:0, dok je Vels remizirao sa Panamom rezultatom 1:1.

Austrija je u Beču povela protiv Urugvaja u petoj minuti susreta kada je Sabitzer pogodio nakon greške golaman gostiju i asistencije Burgstallera. Ipak, gosti vrlo brzo stižu do izjednačenja. Igrala se 10. minuta kada je Cavani pogodio za 1:1. Iako su obje ekipe u nastavku imale nekoliko prilika, na novi gol se čekalo do samog finiša. Schaub je u 87. minuti pogodio za pobjedu Austrije.

Kada je u pitanju susret Belgije i Japana na pogodak se čekalo do 72. minute. Chadli je napravio fantastičan prodor kroz odbranu Japana, a potom i uposlio Lukakua koji glavom pogađa za konaćnih 1:0. Treba dodati da je ovo za Lukakua bio 31. gol u reprezentativnom dresu, te je sjajni napadač postao najbolji strijelac Belgije svih vremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vels je do vodstva protiv Paname mogao doći u 42. minuti, ali je Vokes promašio penal, pa se na gol čekalo do 75. minute.

U 75. minuti Lawrence nakon odličnog solo prodora preciznim šutem vara golamana Paname i pogađa za 1:0. Ipak, Panama u posljednjim trenucima susreta preko Coopera dolazi do izjednačenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi