Martinezova izjava nakon meča se neće svidjeti Francuzima

"Odlučila je sreća, a ne znanje"

Martinezova izjava nakon meča se neće svidjeti Francuzima

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva jer su večeras poraženi od Francuske sa 1:0 u polufinalu.

Belgijanci su u četvrtfinalu napravili veliko iznenađenje pobjedom nad Brazilom, ali večeras nisu uspjeli to da ponove protiv Francuske. Meč je odlučio Samuel Umtiti koji je početkom drugog poluvremena postigao jedini gol na utakmici.

Nakon meča selektor Belgije, Roberto Martinez, izjavio je da nema šta zamjeriti svojim igračima koji su odigrali veoma dobru utakmicu, te da je polufinale odlučio jedan sretan detalj u korist Francuske.

"Ovo je bila izjednačena utakmica i znalo se da bi samo jedan detalj mogao da donese prevagu. Oni su imali sreće u tom trenutku ispred našeg gola i to je odlučilo sve, samo sreća, a ne znanje. Ponašenje mojih igrača je bilo fenomenalno i zaista nemam šta da im zamjerim", rekao je Martinez.

Top Komentari

zaboti janos
Trener kriv,sjede na klupi znalci a igra Felani
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi