Deset igrača koji se imaju pravo nadati Mešinom pozivu

Deset igrača koji se imaju pravo nadati Mešinom pozivu

Amer Gojak (Dinamo Zagreb)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će krajem ovog mjeseca odigrati dvije utakmice, koje će selektoru Mehmedu Baždareviću poslužiti kao idealna prilika da isproba neke nove fudbalere.

Amer Gojak ima samo 20 godina i jedan je od fudbalera koji će u budućnosti vjerovatno biti predvodnici jedne nove generacije našeg nacionalnog tima. Međutim, uopšte nije rijetkost da igrači u njegovim godinama počnu dobijati priliku u A selekcijama svojih zemalja, a tu se najbolje prisjetiti Pjanićevih početaka u Bosni i Hercegovini. Gojak se ove sezone ustalio u prvom timu zagrebačkog Dinama, pretežno igra u prvoj postavi, a navijači zagrebačkog kluba i mediji u susjedstvu su redovno puni riječi hvale za njegove nastupe. Gojak je nedavno u razgovoru za SportSport.ba poručio da bi "pokazao šta zna kada bi se našao u timu sa Pjanićem i Džekom", čime je pokazao da mu nimalo ne manjka samopouzdanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti