Suza suzu stiže: Imali su evropske snove, sada im je sve uništeno

Rat stvorio ogromnu štetu

Suza suzu stiže: Imali su evropske snove, sada im je sve uništeno

Haris Zilić

Invazija Rusije na Ukrajinu odrazila se duboko i na sport.

Ukrajinski klubovi su raskinuli ugovor sa stranim igračima, ne zna se sudbina sporta u Ukrajini, teško o tome ko razmišlja u trenucima granatiranja i agresije od strane Rusije.

Veliki gubitak je doživio i FC Desna, klub koji je imao evropske snove. Odlično su bili pozicionirani na sedmoj poziciji u Premier ligi u borbi za plasman u evropska takmičenja gdje su igrali 2021. godine kada su u trećem pretkolu eliminisani Evropa lige eliminisano od Wolfsburga.

Vijest da im je stadion sravnjen sa zemljom jutros je pogodila sve ljubitelje sporta u Evropi. Jedan fudbalski kolektiv meta je agresora.

Tu nije kraj. Ekipa je sastavljena većinom od ukrajinskih mladih fudbalera, a prema nezvaničnim informacijama neki od njih su ostali u Ukrjaini da se bore u ratnom vihoru, neki su napustili zemlju, a tamošnji mediji pišu da je Desna nakon Shakthara klub koji je doživio najteže udarce u trenutnom ratu koji vlada u Ukrajini i koji će nadamo se što prije završiti.

Ovome dodajmo da trenutni roster Desne ima vrijednost od 5,8 miliona eura, a navrijedniji fudbaler je Oleskandar Sfronov (22) koji ima vrijednost pola miliona eura i iza sebe ima 18 nastupa za omladinske selekcije Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti