Stadion na kojem je prije dvije godine gostovao Wolfsburg sravnjen sa zemljom

Nakon rata u Ukrajini

Stadion na kojem je prije dvije godine gostovao Wolfsburg sravnjen sa zemljom

Edmir Škorić

Prije dvije godine Desna Chernihiv odmjerila je snage s Wolfsburgom u Evropskoj ligi, a sada im je stadion sravnjen sa zemljom.

I dalje traje ruska invazija na Ukrajinu, a često stradaju i civili, dok ruske garante padaju i po kućama, stambenim objektima, bolnicama, školama, pa i sportskim objektima.

Uslijed raketne paljbe potpuno je uništena sportska dvorana u Harkivu, ali i stadion ukrajinskog nogometnog kluba Desna Chernihiv.

Korisnik Twittera "BuckarooBanzai, stručnjak za ukrajinski nogomet, objavio je prije nekoliko dana fotografiju stadiona koji pripada nogometnom klubu Desna. Možemo vidjeti jednu pored druge fotografije objekta iz oktobra 2021., te snimljenu sada, nakon napada od strane ruske vojske.

"Zapravo, ovog stadiona više nema", napisao je BuckarooBanzai. Objavio je još jednu fotografiju. Jedna od tribina je potpuno uništena.

Stadion je već jednom bombardovan, a dogodilo se to tokom Drugog svjetskog rata. Pedestih godina prošlog stoljeća stadion je renoviran, a od 1961. godine nosi ime po Juriju Gaarinu, svojetskom kozmonautu i prvom čovjeku u svemiru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prije nekoliko godina je stadion ponovo renoviran kako bi ispunio zahtjeve UEFA-e, a na njemu je prije dvije godine gostovao i Wolfsburg, te su se igrale utakmice ukrajinske Premier lige.

Do izbijanja rata, Desna je bila sedma na tabeli sa 25 bodova, dok je lider bio Šahtar iz Donjecka sa 47 bodova. Utakmice ovog prvenstva naravno odmah su prekinute čim je počela invazija ruske vojske 24. februara, a strani nogometaši očajnički su pokušali da napuste okupiranu državu.

Top Komentari

denimen9
Čim vidim prvog Rusa, zavalit ću ga u glavu bez obzira na posljedice.
9 2
Brigata_rossa.1981
I Velež je prijateljsku s njima igrao ove zimske pripreme
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti