Detalji presude Vejnoviću: Novčana kazna mizerna!

Osuđen za namještanje utakmica

Detalji presude Vejnoviću: Novčana kazna mizerna!

A. Čaušević

Nemanja Vejnović je nepravomoćno osuđen za namještanje utakmica. Odluka je to Osnovni suda u Bijeljini. 

Vejnović je osuđen za namještanje susreta dok je bio fudbaler Zvijezde 09. Na sudu je priznao krivicu pa je osuđen na kaznu zatvora.

Poznati su i detalji same presude pa će Vejnović morati provesti tri mjeseca u zatvoru, dobio je uslovnu kaznu od godinu te je kažnjen i novčano u iznosu od 500 KM.

Tu neće biti kraj nevoljama za Vejnovića jer će predsjednik Zvijezde 09 Borislav Stanišić podnijeti tužbu nadležnom sudu za naknadu materijalne i nematerijalne štete.

"Sada tek slijedi privatna tužba. Bilo je jasno da će se ovako stvari završiti. Vejnović nije imao drugog izbora jer su svi dokazi usmjereni protiv njega, mislim prvenstveno na poruke, kao i na svjedočanstva samih igrača koje je također pokušao vrbovati", kazao je prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skandal oko namještanja utakmica bio je uključen i Ibrahim Škahić, također bivši fudbaler Zvijezde 09, ali zbog nedovoljno dokaza optužnica protiv njega je odbačena.

"Možda mi je i malo krivo što se Škahić izvukao, ali on je očito bio malo pametniji", dodao je.

Top Komentari

Samoiskreno
Kazna za Zvijezdu mora biti - 9 bodova! Dokazano da su stizali utakmice
3 1
Bosnian King1
Koliko ce dobiti Dino iz FK Sarajevo za pokusaj podmicivanja FK Sloboda.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi