Nemanja Vejnović proglašen krivim za namještanje utakmica u Premijer ligi BiH

Priznao da je kriv

Nemanja Vejnović proglašen krivim za namještanje utakmica u Premijer ligi BiH

E. Čaušević

Prošle sezone veliki skandal je potresao Zvijezdu 09 kada je nekoliko igrača ovog kluba optuženo za namještanje utakmica.

U centru pažnje bili su Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović na koje se najviše sumnjalo za namještanje mečeva. No, nakon svega krivim za namještanje najmanje dvije utakmice Premijer lige BiH u prošloj sezoni proglašen je Nemanja Vejnović što je potvrdio za SportSport.ba predsjednik Zvijezde 09, Boris Stanišić.

"Nije to ništa novo i očekivali smo takav rasplet. On je na saslušanju priznao da je to uradio jer smo imali dokaze koji su bili protiv njega", rekao je Stanišić za SportSport.ba.

Naime, presudu je donio Osnovni sud u Bijeljini na osnovu optužnice Okružnog tužilaštva, a Vejnović je i sam priznao da je počinio krivično djelo, odnosno učestvovao u namještanju utakmica.

Ovo je prva nepravomoćna presuda u BiH poslije rata u kojoj je jedan fudbaler proglašen krivim za namještanje utakmica i to na štetu kluba u kojem je igrao. S druge strane, optužnica protiv Škahića je odbačena zbog nedostatka dokaza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, prošle godine Vejnović je u razgovoru za SportSport.ba izjavio da takve optužbe nemaju veze s istinom, te da je bio spreman ići i na poligraf kako bi dokazao da nije kriv. No, na kraju se ispostavilo da baš i nije govorio istinu.

"Nevjerovatno... Optužbe koje mi se stavljaju na teret nemaju veze sa istinom. Nemam veze s tim, pa spreman sam ići i na poligraf, sud, policiju... bilo gdje, samo da se dokaže da sam nevin. Sve je to iskoristio trener Milan Đuričić kako bi oprao sebe za loše rezultate", govorio je Vejnović za SportSport.ba prošle godine.

Promo

Top Komentari

dragonBH
samo jos amara osima razotkrit i ide na bolje :)
24 5
Bosnian King1
Zna Dino iz fk sarajevo kako se kupuju utakmice. Sreca pa je naletio na Azmira da dadne sve u javnost.
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi