Deulofeu i Iniesta pogađali u pobjedi Barcelone
Foto: EPA

Katalonci bolji od Malage

Deulofeu i Iniesta pogađali u pobjedi Barcelone

Barcelona je u okviru devetog kola španske La Lige ugostila posljednjeplasiranu Malagu i upisala sigurni pobjedu rezultatom 2:0.

Ipak, na Nou Campu se mogla gledati utakmica bez previše šansi, iako je posjed lopte bio apsolutno na strani Barce.

Barcelona je, međutim, došla do vodstva već u drugoj minuti susreta nakon pogotka Deulofeua. Ipak, prvi pogodak Barce je izazvao burne reakcije fudbalera gostiju jer se stiče utisak da je lopta izašla u gol aut prije nego što je Digne uputio centaršut ka Deulofeuu.

Sudija je, svejedno, gol priznao, a rezultatom iz druge minute se otišlo i na odmor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaćini su do drugog gola stigli u 56. minuti. Ovaj put strijelac gola je bio Andres Iniesta nakon što ga je odlično proigrao Lionel Messi.

Nakon drugog gola Barce, viđeno je nekoliko poluprilika na obje strane, ali se rezultat do kraja susreta nije mijenjao. Tresla se, ipak, mreža Malage i u 90. minuti, ali je pogodak Lionela Messija poništen zbog ofsajda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi