Devet golova u duelu Cityja i Barce, Katalonci protiv Chelseaja u finalu

Liga prvaka za juniore

Devet golova u duelu Cityja i Barce, Katalonci protiv Chelseaja u finalu

E. Škorić

U finalu Omladinske Lige prvaka igrat će Barcelona i Chelsea.

Danas su igrani polufinalni mečevi Lige za prvaka za juniore, a pobjede su u sjajnim mečevima izborili Chelsea i Barcelona.

Susret Chesleaja i Porta završen je rezultatom 2:2, ali su Plavci na penale uspjeli da izbore plasman u finale.

Tamo ih čeka Barcelona, koja je sa 5:4 bila bolja od Manchester Cityja. Na poluvremenu su gosti vodili 5:2, na kraju su nogometaši Cityja uspjelio da smanje na 5:4, no ne i da izbjegnu poraz.

Latibeaudiere, Nmecha (2) i Matondo bili su strijelci za City, dok su u trijumfu Barcinih nada pogađali Perez (2), Collado, Puig i Marques Mendez.

Chelsea ima priliku da osvoji treći trofej, Barca traži svoj drugi, a prošle godine naslov je pripao Salzburgu, koji je s 2:1 pobijedio Benficu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi